Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB från 8 - 21:00, även lördag & söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
credway långivare

Ränta* 2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 60 dagar – 5 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 39%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 56,7-70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
loanstep lån

Ränta* 3,25%Månadsränta 3,25%, kreditränta f.n. 39%, eff. ränta f.n. 47% - 83%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 5,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 2 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:30 till SEB, Nordea, Swedbank, SHB (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Ja Loanstep godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Loanstep använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 150,000 kr/år).

LÅNA NU
flexlimit lån

Ränta* 3,25%Månadsränta f.n. 3,25%, eff. årsränta f.n. 58,74% - 147,16%

Startavgift: 380:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Direkt till Nordea/SHB, lördag kl. 10:00 - 17:00, sön 13:00 - 16:00.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Flexlimit använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (gäller även a-kassa & liknande)

LÅNA NU

Smslån utan UC med 90 dagars återbetalningstid

Ett smslån är något som kan vara bra och effektivt när du behöver en mindre summa pengar snabbt. Du kan ansöka om ett lån och ha pengarna på kontot redan samma dag. På marknaden idag finns det en stor mängd olika långivare där du kan hitta ett bra smslån med bra villkor och som passar just dina förutsättningar. Om du vill låna pengar på helgen så finns det även långivare som erbjuder detta.

Smslån utan UC med 90 dagars återbetalningstid är bara ett av en oerhörd mängd olika alternativ som du som låntagare kan välja. Att välja ett smslån utan kreditprövning via UC är alltid att föredra då det inte påverkar din kreditvärdighet negativt. En annan stor fördel med att undvika UC när det kommer till smslån är att den kreditupplysningen som långivaren gör inte sparas på samma sätt som om den var gjord via UC.

För många kreditupplysningar påverkar din kreditvärdighet väldigt negativt. Även om du har en god, stabil ekonomi i övrigt så kan du bli nekad exempelvis bolån endast p.g.a att du har för många registrerade kreditupplysningar. Detta i sig är ett märkligt fenomen men det är tyvärr så lånemarknaden ser ut idag.

Om du vill ansöka om ett större lån till exempelvis en bostad eller en bil tar långivaren alltid en kreditupplysning via UC. Med för många förfrågningar kan långivaren säga blankt nej alternativt anse att du är en låntagare med ”högre risk” vilket i sin tur kan påverka vilken ränta du blir erbjuden.

Det är av dessa anledningar som det är så viktigt att undvika UC i den mån det går, speciellt om du planerar att ta ett mindre smslån med kortare återbetalningstid. Ett smslån utan UC med 90 dagars återbetalningstid är ett lån som varken kommer påverka din kreditvärdighet eller antalet registrerade förfrågningar.

Smslån utan kreditprövning

Att ta ett sms lån utan kreditprövning är någonting som inte existerar och många känner inte till hur det fungerar när man ansöker om exempelvis ett sms lån. Oavsett vilken långivare du väljer tas alltid en kreditprövning. För att förtydliga så är kreditprövning och kreditupplysning samma sak fast med olika benämningar. Det är alltså ingen skillnad mellan en kreditprövning och en kreditupplysning.

Det finns alltså inga sms lån utan kreditprövning på marknaden. Detta är av den enkla anledningen att långivaren enligt lag är tvungen att göra någon form av kreditprövning. Detta i sig är inget problem så länge du kommer ihåg en sak. Undvik UC.

Att ansöka om ett smslån utan kreditprövning går alltså inte och det smartaste du kan göra är att välja en långivare som använder ett alternativt kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Samma sak gäller om du sitter i en situation där du har redan har många kreditprövningar eller betalningsanmärkningar ökar dina chanser markant genom att ansöka om ett sms lån utan UC.

Majoriteten av de större bankerna i Sverige använder UC som kreditupplysningsföretag när de ska avgöra om just du är lämplig att bli beviljad ett större lån. Generellt sett så kan många långivare inom smslån erbjuda en kort återbetalningsperiod på så lite som 30 dagar. Om du som låntagare känner att det är för kort tid att betala tillbaka så är det många långivare som erbjuder en längre återbetalningsperiod, exempelvis på 90 dagar.

Vissa erbjuder även längre återbetalningstid om du som långivare önskar det. Ha dock i åtanke att ju längre återbetalningstid du väljer desto dyrare blir lånet generellt. Därför rekommenderar vi på bästasmslånet.se att du alltid väljer den kortast möjliga återbetalningstiden förutsatt att du är säker på att du kommer kunna hålla din avbetalningsplan.

Kan man förlänga smslånet efter 90 dagar?

Vissa SMS-långivare erbjuder möjligheten att förlänga lånet efter att dina 90 dagar passerat. Om du som låntagare under din återbetalningsperiod känner dig orolig över att inte kunna betala tillbaka den fulla summan under utsatt tid så är det bästa du kan göra att kontakta din långivare och förklara situationen. De flesta långivare är flexibla och kommer hjälpa dig så gott det går för att du ska kunna betala tillbaka dina lånade pengar.

Viktigt att tänka på är dock att du aldrig ska ta smslån för att betala av redan existerande lån, inte heller på summor du vet att du inte kommer kunna betala tillbaka. Då riskerar du att få betalningsanmärkningar vilket kommer göra det svårare för dig i framtiden, exempelvis när det kommer till att bli beviljad ytterligare lån.

En annan viktig faktor att tänka på när det kommer till smslån är att räntan påverkas om du inte följer den amorteringsplan som du och din långivare har kommit överens om. Räntan kan snabbt gå upp och lånet kan snabbt bli dyrare än planerat. Så om du får problem så ring din långivare och förklara situationen så brukar det sällan vara några problem att lägga upp en ny, längre avbetalningsplan.

erik


Författare: Erik
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.