Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank, SEB från 8 - 21:00, även lördag/söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 59%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
credway långivare

Ränta* 2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 5 mån – 6 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
loanstep lån

Ränta* 3,25%Månadsränta 3,25%, kreditränta f.n. 39%, eff. ränta f.n. 47% - 83%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 5,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 2 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:30 till SEB, Nordea, Swedbank, SHB (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Ja

Utan UC: Ja Snabbfinans använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 150,000 kr/år).

LÅNA NU
brixo lån

Ränta* 29,95%Eff. ränta fr. 38,2% - 83,2%, nominell ränta 29,95% - 34,95%.

Startavgift: 495:-

Lägsta lånebelopp: 5,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 4 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Samma dag före 12:00 till alla banker.

Betalningsanm.ok: Ja Brixo godtar flera betalningsanm.

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Årsinkomst på minst 200,000 kr/år.

LÅNA NU

När du ska låna pengar på helgen får du i regel dina pengar utbetalda direkt till det konto som du angivit vid lånetillfället. Så fort sms lånet har blivit beviljat för sedan långivaren över pengarna till det angivna kontot. Själva ansökningen går ofta väldigt fort och det är vanligt att man får besked direkt på skärmen. Beroende på vilken långivare du har valt kan utbetalningstiden variera något. Om du söker ett smslån med betalningsanmärkningar och vill ha pengarna direkt behöver du inte oroa dig. Processen tar inte längre tid p.g.a tidigare betalningsanmärkningar. Dock kan summan du ansöker om påverka hur långt tid det tar att få svar på din ansökan. Om du ansöker om ett litet lån på 1000 kr eller 2000 kr kontra 50.000 kr så behöver långivaren självklart göra en annan typ av bedömning.

Var noga med att välja en långivare som betalar ut dina pengar inom den tid du önskar. Om du vill se alla nya sms lån kan du göra det genom att klicka på länken. Generellt kan man säga att det finns två krav för att du ska kunna få dina pengar omgående trots att det är helg. Det första är att du väljer en långivare som samarbetar med den banken du använder dig av, t.ex. Swedbank. Det andra som är viktigt att tänka på är att du gör din ansökan inom långivarens öppettider.

Det kan låta lite krångligt, vilket det är om man ska gå igenom en långivare i taget. Därför har vi på bästasmslånet.se listat alla dom bästa långivarna som erbjuder utbetalning av smslån även på helgen.

Att låna pengar på helgen

Att långa pengar på helgen är generellt sett något mer komplicerat jämfört med att få ett sms lån beviljat under veckodagarna. Att ta ett smslån på helgen kräver att du som låntagare går igenom dom olika långivarna som erbjuder helgutbetalning extra noggrant för att du ska kunna få dina pengar insatta utan att något strul uppstår. Det finns många långivare som erbjuder smslån med helgutbetalning och att få ett lån på helgen kan därför verka relativt enkelt. Men att hitta en långivare som erbjuder helgutbetalning är inte så enkelt som man kan tro.

All långivare är olika och vissa erbjuder endast smslån med utbetalning på lördagar medan andra erbjuder smslån med utbetalningar även på söndagar. Beroende på vilken bank du har och vad klockan är varierar det beroende på vilken långivare du väljer om du kan låna pengar på helgen och få dom på kontot direkt.

Om du vill låna pengar på helgen finns det en mängd olika långivare att välja bland. Dock gäller detta endast dig som har någon av dom stora bankerna som Swedbank, Nordea, SEB och handelsbanken. Har du inte någon av dessa ovanstående banker finns det fortfarande olika långivare som erbjuder smslån på helgen men ditt utbud av långivare som erbjuder helgutbetalning blir avsevärt mindre.

Detta gör att du har färre alternativ att välja bland vilket kan göra att du måste välja en långivare som erbjuder helgutbetalning med högre ränta. Då utbudet är begränsat kan det också påverka dig som vill ha ett sms lån utbetalt på helgen och som även har andra önskemål som exempelvis att du vill ha ett smslån utan kreditprövning och UC eller att du vill få pengarna på kontot samma dag.

När du tar ett smslån eller ett snabblån på helgen är det precis lika viktigt att vara noggrann med vilket långivare du väljer som om du hade letat efter ett sms lån med utbetalning på vardagar. Lån med helgutbetalningar kostar i regel inte mer men då antalet långivare att välja bland är mer begränsat kan detta leda till sämre villkor för dig som låntagare. Därför anser vi att man endast bör ta ett smslån på helgen om verkligen måste. Räntor, uppläggningsavgifter och lånevillkor skiljer sig avsevärt mellan långivaren och genom att ta ett lån på helgen ökar risken för att lånet blir onödigt dyrt.

Viktig Information för smslån & snabblån med utbetalning på helgen

Har du gått i tankarna att smslån på helgen inte går att ta? Det stämmer inte.

Att ta smslån med utbetalning på helgen kan tänkas vara omöjligt för någon som vill ha snabba pengar då vanliga lån inte gör utbetalningar på helgen. Detta stämmer dock inte när det kommer till smslån.

Som tidigare nämnt finns det några viktiga saker att tänka på för att du ska få pengarna samma dag.

  • För att du ska få ditt smslån utbetalt så fort som möjligt är det viktigt att välja en långivare som samarbetar med samma bank som du använder dig av.
  • Det är relativt självklart men kan ändå vara bra att nämna. Se till att göra din ansökan under långivarens öppettider. Långivarnas öppettider kan variera ganska rejält så se till att hitta ett alternativ som har öppet när du önskar göra din låneansökan.
  • Viktigt att ha i åtanke är även att långivarens öppettider inte alltid stämmer överens med tiderna som dom behandlar och betalar ut smslånen.

Så sammanfattningsvis: Välj en långivare som använder samma bank som du själv använder. Se till att kontrollera långivarens utbetalningstider. Om ovanstående punkter stämmer överens är det bara att göra din låneansökan och om den går igenom har du normalt dina pengar på kontot inom några minuter.

På denna sida har vi samlat alla långivare som erbjuder smslån på helgen. Vi har även listat vilka långivare som samarbetar med vilka banker samt under vilka tider du som privatperson kan göra en låneansökan och under vilka tider de olika långivarna betalar ut pengarna. Allt för att du ska slippa leta och kunna få dina pengar insatta på kontot omgående.

Är det högre ränta på ett smslån som betalas ut på helgen?

Generellt sätt så tar inte långivarna några extra avgifter eller höjer räntan bara för att du vill ta ett lån under helgen. Nackdelen är dock att du har färre alternativ att välja på om du jämför med att ta ett smslån på en vardag. Alla långivare erbjuder utbetalning av smslån under vardagar men en del erbjuder tyvärr inte denna möjlighet under helgen. Med det sagt betyder det inte att långgivare som erbjuder helgutbetalning är ett sämre alternativ. Det innebär bara att du som konsument får ett smalare utbud att välja bland.

Undvik att låna pengar för impulsköp

Det är viktigt att du tänker igenom vad du har tänkt att göra för pengarna och att du har möjlighet att betala tillbaka den avtalade summan innan den angivna löptiden går ut. Det finns självklart situationer där smslån är ett bra eller nödvändigt alternativ även under helgen men vi på bästasmslånet.se vill bara att våra besökare ska tänka till en gång extra. Problemen och anledningen till att smslån har fått ett dåligt rykte är den höga räntan som kan träda i kraft om lånet inte betalas tillbaka i tid. Så vårt råd är bara att tänka till en extra gång innan du lånar pengar.

erik


Författare: Erik
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.