Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

monetti lån

Ränta*59%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 70%.

Startavgift:350:-

Lägsta lånebelopp:1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns:18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

ANSÖK NU
credway långivare

Ränta*2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift:0:-

Lägsta lånebelopp:1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 60 dagar – 5 år

Åldersgräns:18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
brixo lån

Ränta* 29,95%Eff. ränta fr. 38,2% - 83,2%, nominell ränta 29,95% - 34,95%.

Startavgift: 495:-

Lägsta lånebelopp: 5,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 4 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Samma dag före 12:00 till alla banker.

Betalningsanm.ok: Ja Brixo godtar flera betalningsanm.

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Årsinkomst på minst 200,000 kr/år.

LÅNA NU
smspengar långivare

Ränta* 3,27% Effektiv ränta från 51,95% till 77,75%.

Startavgift: 320:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – långt

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Smspengar använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU

Sms lån 18 år

På denna sida har vi samlat alla långivare som erbjuder sms lån och snabblån till dig som är 18 år så att du enkelt ska kunna jämföra alla smslån. Urvalet av sms lån och snabblån som man kan ta blir mindre om man är 18 år men det finns fortfarande gott om långivare som har valt att sätta den åldersgränsen och som erbjuder dig att låna pengar direkt. Samtidigt kommer det ständigt ut nya smslån vilket gör att utbudet för dig som är 18 år ökar. För att du ska kunna låna direkt krävs dock att långivaren samarbetar med samma bank som du vill få dina pengar insatta till. Så om du vill ta ett sms lån med Swedbank så måste företaget du tar lånet från samarbeta med Swedbank.

I listan nedan kan du snabbt och enkelt jämföra alla sms lån och förhoppningsvis hitta ett som passar dig och dina förutsättningar. Kom ihåg att endast låna pengar om du befinner dig i en situation där du verkligen behöver det. Att låna pengar för nöjen, resor och andra onödiga utgifter är ingenting som vi rekommenderar.

Smslån för dig som är 18 år med direkt utbetalning

Många som vill ta ett smslån vill ofta få pengarna utbetalda direkt. Detta skiljer sig beroende på vilken långivare du väljer så var noga med att läsa igenom när och hur utbetalningarna sker för just den långivaren du avser att skicka in din låneansökan till. Många långivare erbjuder väldigt snabba utbetalningar där du efter att du har fått din låneansökan godkänt kan ha pengarna direkt på kontot inom 15 minuter.

Tänk dock på att variabler som vilken tid på dygnet, om du vill låna utan uc, samt om det är helg eller vardag spelar in för om du ska kunna få pengarna direkt. Med det sagt så finns det även låneföretag som erbjuder direkt utbetalning även på helgen. Normalt finns det en tidsram där du tex måste ha fått din låneansökan godkänd innan klockan 12.00 för att få pengarna på kontot omgående. Som tidigare nämnts så varierar detta väldigt mycket mellan de olika långivarna.

Är vilkoren för smslån annorlunda för dig som är 18 år

För dig som är 18 år och vill ta ett smslån gäller samma regler som för vem som helst. Det är alltså ingen skillnad gällande vilkor, ränta eller återbetalningstid för att du vill låna pengar och är 18 år. Det enda som kan skilja sig är hur långivaren gör sin bedömning om du inte skulle få ditt sms lån godkänt direkt. Många långivare accepterar att du som låntagare har en eller flera betalningsanmärkningar. Om du är 18 år och ansöker om ett lån och har betalningsanmärkningar kan detta logiskt sett få långivaren att fundera en extra gång. Om du redan har hunnit dra på dig en betalningsanmärkning som 18 åring kan detta självklart ge en negativ bild av hur du sköter din ekonomi.

Med det sagt så är ingenting skrivet i sten och det finns flera långivare som säkerligen kan ha överseende i en sådan situation. Om du känner dig osäker kan du alltid kontakta långivaren innan du skickar in din ansökan. Idag har de flesta långivare en chatt på sin hemsida vilket gör att du ofta kan få svar direkt på de frågor du kan ha.

Om du är 18 år och redan har dragit på dig en eller flera betalningsanmärkningar kan det vara bra att tänka till en extra gång innan du ansöker om ett smslån. Som vi ofta nämner behöver inte ett smslån vara speciellt dyrt om du betalar tillbaka ditt lån inom den utsatta återbetalningstiden. Om du inte gör det ökar räntorna ofta och då finns möjligheten att ditt smslån blir väldigt kostsamt. Så tänk till en extra gång innan du skickar in din ansökan och se verkligen till att betala tillbaka lånet i tid.

Kan jag inte låna lika mycket för att jag är 18 år?

Självklart är det inte så. Samma villkor gäller för alla oavsett ålder. Dock kan det vara svårt att få ett större lån som 18 åring då långivaren ofta går på det tidigare årets deklarerade inkomst. Då de flesta går i skolan fram till cirka 18 års ålder kan det vara svårt att komma upp i den deklarerade inkomst som långivaren kräver men det finns sätt att lösa detta om det skulle vara ett problem. Ett alternativ som vi på bästasmslånet vet att många långivare accepterar är om du kan visa upp att du har en god inkomst i dagsläget. Detta görs ofta genom att du skickar in dina tre senaste lönespecifikationer t.e.x.

Sammanfattningsvis kan man säga att samma villkor gäller för alla som vill ta ett smslån oavsett ålder. Dock kan det vara svårare för dig som 18 åring av de själ vi nämnt tidigare i inlägget men om du har en stabil inkomst och inga betalningsanmärkningar så ska det inte vara några problem. Ett tips är att hålla utkik efter nya långivare då du ofta kan ta del av bra erbjudanden som exempelvis räntefria sms lån för alla nya kunder eller kostnadsfri uppläggningsavgift.

Tänk till en extra gång innan du som 18 åring tar ett lån

Vi har redan tagit upp detta men vi vill trots det vara tydliga både för din skull men även för att klargöra hur vi på bästasmsmslånet ser på saken. Vårt mål är att samla alla smslån på ett och samma ställe så att du kan ta det bästa tänkbara lånet till de bästa villkoren så enkelt som möjligt. Vi uppmanar ingen att låna pengar men vi har fötterna på jorden och inser att i vissa situationer kan man behöva ta ett lån. Det finns även situationer där långivarna erbjuder räntefria sms lån. Dock är detta relativt sällsynt och sker normalt vid exempelvis öppningserbjudanden.

Ett exempel på när ett smslån är beviljat i våra ögon är om du inte kan betala hyran exempelvis. Eller om du får akut tandvärk vilket leder till en oplanerad utgift som gör att ekonomin inte går ihop. Då tar man ett smslån för att hålla sig flytande till nästa lön och det första man gör när den lönen kommer in är att betala tillbaka sitt smslån omgående. Om ni undrar hur man inte ska tänka när man tar ett smslån är det bara slå på tvn och titta på lyxfällan så lär ni er ganska snabbt om hur man INTE bör tänka. Här kommer några exempel på när ett smslån inte är befogat.

  • Man tar ett smslån för att ha pengar till att festa.

  • Man tar ett smslån för att äntligen kunna köpa den där fräna LV-väskan man så länge velat ha.

  • För att köpa kläder, smink, eller andra typer av ”onödiga” konsumtionsvaror.

  • För att lösa andra smslån. Detta är en vanlig taktik bland lyxfällandeltagarna och det är nog bland det dummaste man kan göra.

Sammanfattningsvis: Låna inte pengar till saker du inte behöver. Låna bara pengar om du verkligen måste och konsekvenserna blir allvarliga om du inte lyckas betala hyran tex. Var smart och tänk på din framtid.

linnea


Författare: Linnea
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.