Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank, SEB från 8 - 21:00, även lördag/söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 59%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
loanstep lån

Ränta* 3,25%Månadsränta 3,25%, kreditränta f.n. 39%, eff. ränta f.n. 47% - 83%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 5,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 2 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:30 till SEB, Nordea, Swedbank, SHB (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Ja Loanstep godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Loanstep använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 150,000 kr/år).

LÅNA NU
brixo lån

Ränta* 29,95%Eff. ränta fr. 38,2% - 83,2%, nominell ränta 29,95% - 34,95%.

Startavgift: 495:-

Lägsta lånebelopp: 5,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 4 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Samma dag före 12:00 till alla banker.

Betalningsanm.ok: Ja Brixo godtar flera betalningsanm.

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Årsinkomst på minst 200,000 kr/år.

LÅNA NU
credway långivare

Ränta* 2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 5 mån – 6 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU

Snabblån och smslån med direkt utbetalning

Smslån med direkt utbetalning kan vara ett bra alternativ för dig som är i behov av pengar idag. Många som behöver ta ett sms lån gör det p.g.a oväntade utgifter. Det finns ett stort antal långivare som erbjuder direkt utbetalning och vissa erbjuder även nya smslån.

Direkt utbetalning innebär att du får pengarna direkt på kontot efter godkänd ansökan. Så fort ansökan är godkänt sker en direktöverföring och du har normalt pengarna inom några minuter.

När du ansöker om ett smslån med direkt utbetalning finns det några saker som kan vara bra att känna till. För att du ska in pengarna omgående på ditt konto är det viktigt att långivaren du väljer har ett samarbete med samma bank. Så om du önskar få ditt sms lån direkt utbetalt till Swedbank exempelvis så måste långivaren ha direktuppkoppling med Swedbank för att överföringen ska ske omgående. Egentligen är det samma princip som gäller när privatpersoner för över pengar till varandra. Har man samma bank görs överföringen direkt. Har man olika banker kan det ta någon eller några dagar för att pengarna ska komma in på konton.

När du gör en ansökan om ett lån med direkt utbetalning behandlas den i princip alltid omgående och du får svar direkt efter att du skickat in din låneansökan. Om du blir godkänd och långivaren har samma bank som du har du normalt pengarna direkt på ditt konto eller som längst inom 15 minuter.

Tänk även på att långivarens öppettider inte alltid är densamma som utbetalningstiden. I majoriteten av fallen betalar långivaren ut pengarna så länge dem har öppet men det finns fall där utbetalningstiderna och öppettiderna inte stämmer överens. Det är även viktigt att titta vilken åldersgräns långivaren har. Om du exempelvis är 18 så finns det färre långivare att välja bland. Om du är 18 år och letar efter ett sms lån kan du klicka på länken för att se alla långivare som erbjuder sms lån på samma ställe: Sms lån 18 år

Att tänka på när man tar ett smslån med direkt utbetalning

Som med alla smslån är det viktigt att man är noggrann i sitt val av långivare för att hitta det bästa sms lånet. Räntor, avgifter och andra “tillkommande” kostnader kan variera väldigt mycket beroende på långivaren. Se även till att få information om vad som händer om du mot förmodan inte har möjlighet att betala tillbaka ditt lån inom utsatt löptid. Kom även ihåg att andra faktorer som inkomst och anställningstyp spelar in.

Många anser att smslån är dåligt och dyrt men i många fall stämmer inte detta alls. Ibland kan ett smslån faktiskt vara helt gratis. Långivare erbjuder ofta nya kunder helt räntefria lån helt utan kostnader. Problemet med smslån uppstår först när du inte har möjlighet att betala tillbaka den summan du lånat innan löptiden har gått ut. Det är ofta då smslån i vissa fall kan bli dyra och räntorna kan bli höga.

Smslån är generellt dyrare då långivaren inte har någon säkerhet

Generellt sätt är ett lån dyrare när låntagaren inte har någon säkerhet. Denna typ av lån är precis vad snabblån och smslån är, lån utan säkerhet. Detta gör att långivaren tar en större risk och för att kompensera för denna risk tas en högre ränta ut. Sms lån har även väldigt mycket lägre krav på dig som låntagare om man jämför med traditionella låneformer. Det är därför du som exempelvis vill låna pengar med skulder även har en möjlighet att få ett lån beviljat.

Om man jämför med ett lån där låntagaren har en säkerhet, som t.ex. vid ett bostadslån har banken sin säkerhet i bostaden. Får låntagaren problem att hålla den bestämda amorteringsplanen har banken alltid bostaden som säkerhet.

En generell regel gällande smslån är att ju mindre belopp du lånar desto högre blir räntan. Detta stämmer inte i alla fall men det är vanligt förekommande. Anledningen till det är helt enkelt att långivarens administrativa kostnader är samma oavsett lånebelopp. Detta innebär att det skulle bli väldigt låg lönsamhet att låna ut små summor med samma räntor som vid större belopp.

Det ska dock noteras att många långivare lånar ut både mindre och större summor till fasta belopp som kan vara relativt låga. Och som ny långivare är det vanligt att du får ditt första lån helt kostnadsfritt. Det innebär helt enkelt att du t.ex. lånar 5 000 kr och betalar tillbaka exakt samma summa. Det behöver alltså inte alltid vara en dålig eller dyr idé att ta ett smslån. Det man ska vara noga med är att man inte lånar mer än man förmår betala tillbaka inom den utsatta löptiden. Ett annat tips är även att försöka hålla lånetiden så kort som möjligt. Generellt kan man säga att ju längre återbetalningstiden är desto dyrare blir det för dig som låntagare.

Hur vet jag vilken långivare jag ska välja?

Tanken med bästa sms lånet är att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att hitta det perfekta lånet för just dig. Om du letar efter ett smslån utan uc eller dras med betalningsanmärkningar så kan du enkelt sortera efter exakt vad du letar efter för lån. Många tror att man kan ta ett lån utan kreditupplysning vilket inte stämmer. Långivarna är enligt lag tvungna att ta en kreditupplysning men det positiva är att du enkelt kan välja en långivare som inte använder UC. Om du exempelvis vill ta ett lån med Creditsafe så kan du enkelt hitta alla långivare som använder Creditsafe på ett och samma ställe. Att gå igenom varje långivare kan ofta ta tid och vara tröttsamt.

För att underlätta detta har vi samlat alla lån på ett och samma ställe så att du snabbt ska kunna få en bra överblick över dom olika alternativen och slippa leta runt på olika webbplatser. Tanken är att du enkelt ska kunna hitta ett lån som matchar alla kriterier, exempelvis ett smslån med låg kreditvärdighet eller ett sms lån utan UC. Beroende på vilken typ av lån du är ute efter finns det lite olika saker att tänka på. Hitta enkelt den rätta långivaren som är billigast för just dig.

Om du besöker denna sida antar vi att du vill ha pengarna direkt på kontot. Kolla öppettider och vilka banker långivaren samarbetar med. En del långivare har både ränta och avgifter medans vissa endast har ränta eller avgifter. Var uppmärksam på vilken löptid långivaren du tänker använda har. Dessa kan skilja sig markant mellan långivarna. Var även noga med att kolla upp vad som händer om du mot förmodan inte skulle ha möjlighet att betala ditt lån i tid. Vid försening av återbetalning är olika räntor och straffavgifter vanliga.

linnea


Författare: Linnea
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.