Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

Lumify erbjuder just nu lån på HELT räntefritt första 30 dagarna!

logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
meddelandelån långivare

Ränta* 39%Effektiv ränta 52,02% - 1280,19%, nom. årsränta f.n. 39%. Nya kunder lånar 1000 kr utan ränta.

Startavgift: 380:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 3 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Direkt till Nordea/SHB innan 21:00, lör. 10 - 17, söndag 13:00 - 16:00.

Betalningsanm.ok: Ja Godtar upp till sex (6) betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Meddelandelån använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
loanstep lån

Ränta* 5%Kreditränta fr. 5% - 39%, effektiv ränta: 11% - 1025%. Nya kunder lånar utan ränta i 14 dagar.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 50,000:-

Min-/max låneperiod: 14 dagar – 3 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Samma vardag innan 12:00 (alla banker).

Betalningsanm.ok: Ja Loanstep godtar flera betalningsanm, (äldre än 12 mån).

Utan UC: Ja Creditsafe vid lån under 5000 kr, annars UC.

Inkomstkrav: Ja Ok utan deklarerad inkomst (kräver att du har inkomst nu dock).

LÅNA NU
flexlimit lån

Ränta* 3,25%Månadsränta f.n. 3,25%, eff. årsränta f.n. 58,74% - 147,16%

Startavgift: 380:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Direkt till Nordea/SHB, lördag kl. 10:00 - 17:00, sön 13:00 - 16:00.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Flexlimit använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (gäller även a-kassa & liknande)

LÅNA NU

Räntefria lån

Att ta ett räntefritt lån är egentligen inga konstigheter. Man kan undra hur det kommer sig att långivarna väljer att låna ut pengar helt utan ränta men det finns en logiskt förklaring till detta. Normalt sett gäller denna typ av erbjudande endast nya kunder och under en kortare låneperiod. I vissa fall tar långivaren ut en uppläggningsavgift eller har andra avgifter som gör att dom tjänar pengar trots att lånet är räntefritt.

Det är därför viktigt att du som låntagare noga kollar igenom vad det är som faktiskt gäller och är noga med vilken långivare du väljer om du vill ha ett räntefritt lån. Tanken är ju självklart att du inte ska låna mer än du kan betala tillbaka i tid men som vi alla vet kan oväntade utgifter uppkomma. Var därför också noga med att se vad som händer om du inte klarar av att betala tillbaka ditt räntefria lån inom den angivna återbetalningstiden.

En annan anledning till varför långivarna väljer att låta nya kunder låna pengar räntefritt är i marknadsföringssyfte. Tanken bakom detta är då att låntagaren i framtiden ska ta fler lån, då förhoppningsvis från den tidigare långivaren och på så sätt göra att långivaren tjänar pengar. Är man en smart konsument inser man ju att det faktiskt finns en stor mängd av olika långivare som erbjuder samma typ av erbjudande till sina nya kunder.

Så varför inte bara ta ett nytt kostnadsfritt smslån fast från en annan långivare? Trots att detta faktum är högst uppenbart för majoriteten så väljer ändå många att låna av samma långivare som dom tidigare fick ett räntefritt smslån av. Ofta beror det på att det ligger i den mänskliga naturen att välja något vi känner till och känner oss trygga med, räntefritt eller inte.

Räntefria smslån – Vad ska man tänka på?

När ett smslån är räntefritt kan det vara viktigt att känna till att bara för att företagets reklam säger att smslånet är räntefritt så kan det ändå i vissa fall fortfarande finnas en rad olika “dolda” avgifter. Det kan vara allt från månadsavgifter, uppläggningsavgifter till fakturaavgifter. Det är därför viktigt att du som låntagare är noggrann när du väljer vilken långivare du väljer. Ett räntefritt smslån kan kosta mer jämfört med en annan långivare beroende på dom övriga avgifterna. Du bör även tänka på att du väljer en långivare som samarbetar med din bank om du önskar få pengarna utbetalda omgående. Så om du önskar få ditt sms lån direkt till Swedbank måste långivare också använda sig av Swedbank. Tänk även på att alla långivare ställer olika krav när det kommer till saker som åldersgräns till exempel. Dom vanligaste åldrarna för sms lån är 18 år, 20 år samt 23 år som åldersgräns.

Med det sagt så finns det dock en hel rad av långivare som faktiskt inte tar några “dolda” avgifter alls. Dom tjänar alltså inte en krona på att låna ut pengar till dig, förutsatt att du betalar tillbaka i tid dvs. Du väljer att låna 2000 kr som inte har någon uppläggningsavgift, aviavgift eller ränta. 30 dagar senare betalar du tillbaka exakt samma summa och lånet har då inte kostat dig en krona.

Ett räntefritt smslån gäller normalt en fast summa under en fast löptid. Normalt är att beloppet för ett räntefritt smslån är relativt lågt och att löptiden är relativt kort. Ofta ligger löptiderna på 30 dagar men kan ibland vara så kort som 14 dagar. Då återbetalningstiden ofta är så kort är det extremt viktigt att du som låntagare är helt säker på att du faktiskt kommer kunna likvidera din skuld inom den utsatta löptiden. Så var noga med att välja en bra långivare med schyssta villkor och som samtidigt erbjuder ett räntefritt smslån.

Vi på bästasmslånet.se är noga med att poängtera att man aldrig ska låna mer pengar än vad man vet att man kan betala tillbaka inom den utsatta löptiden. Ett räntefritt smslån kan snabbt bli en väldigt dyr affär om man inte sköter sin/sina återbetalningar. Dock finns det självklart situationer där ett räntefritt smslån kan passa perfekt om man vet att man har kapitalförmågan att betala tillbaka inom överenskommen löptid.

Sammanfattningsvis

  • Räntefria lån gäller ofta endast nya kunder.

  • Även om lånet är räntefritt kan det finnas “dolda” avgifter som uppläggningsavgifter, aviavgifter och liknande.

  • Om du inte kan betala tillbaka i tid tillkommer avgifter och räntor att tillkomma. Dessa kan vara ganska höga och om du har lånat ett mindre belopp kan det bli en relativt dyr affär för dig som låntagare. Om du finner dig i denna situationen är det smartaste du kan göra att kontakta långivaren och berätta hur situationen ser ut. Detta resulterar ofta i att du får en bättre situation då många långivare har förståelse och är flexibla. 

  • Om du väljer att utöka din kredit eller ditt lån tillkommer ofta ränta.

  • Var noga med att ta reda på exakt vad som händer om du mot förmodan inte skulle ha möjlighet att betala tillbaka ditt lån under utsatt tid. Detta är extremt viktigt då höga räntor kan träda i kraft om du ej har likviderat din skuld inom den utsatta löptiden.

  • Du som konsument har alltid rätt att ångra ditt lån inom 14 dagar enligt lag. Då skall ingen ränta betalas utan endast det utlånade beloppet ska återbetalas.

  • Räntefria smslån som godtar betalningsanmärkningar finns även om ditt utbud blir något mer begränsat

linnea


Författare: Linnea
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.