Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank, SEB från 8 - 21:00, även lördag/söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
loanstep lån

Ränta* 3,25%Månadsränta 3,25%, kreditränta f.n. 39%, eff. ränta f.n. 47% - 83%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 5,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 2 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:30 till SEB, Nordea, Swedbank, SHB (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Ja

Utan UC: Ja Snabbfinans använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 150,000 kr/år).

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 59%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
credway långivare

Ränta* 2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 5 mån – 6 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
brixo lån

Ränta* 29,95%Eff. ränta fr. 38,2% - 83,2%, nominell ränta 29,95% - 34,95%.

Startavgift: 495:-

Lägsta lånebelopp: 5,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 4 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Samma dag före 12:00 till alla banker.

Betalningsanm.ok: Ja Brixo godtar flera betalningsanm.

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Årsinkomst på minst 200,000 kr/år.

LÅNA NU

Låna pengar

Att hamna i en situation där man kortsiktigt behöver låna pengar är ingenting ovanligt. Vi Svenskar tar över 1000 lån varje dag där många av lånen är s.k sms lån och snabblån. Att låna pengar idag går normalt väldigt fort och du får normalt svar på din låneansökan direkt på skärmen. Denna sidan är till för att underlätta för dig som vill jämföra smslån på ett och samma ställe. Detta underlättar även för dig som är ute efter speciella lån som smslån trots betalningsanmärkning, sms lån med helgutbetalning, nya långivare eller för dig som letar efter ett lån med svag kreditvärdighet.

För att kunna ansöka om ett lån på det absolut smidigaste sättet krävs det att du har en e-legitimation eller ett s.k bankID. Detta gör att du lätt kan identifiera dig och göra din ansökan direkt online. Själva låneprocessen går normalt väldigt fort. Om du får godkänt på din låneansökan har du pengarna samma dag eller dagen efter.

Om du får ditt lån godkänt under en helg kan utbetalningen dröja tills nästa vardag. Det finns långivare som erbjuder utbetalningar både direkta utbetalningar och utbetalningar under helgen. För att du ska kunna få dina pengar direkt på kontot krävs det att du har samma bank som långivaren. Många långivare samarbetar med en rad av Sveriges största banker så att hitta en långivare med samma bank brukar aldrig vara något problem.

Om du legitimerar dig med bankID och har samma bank som långivare, samt gör din ansökan under långivarens utbetalningstider får du pengarna på kontot inom några minuter. Tänk på att en kreditupplysning alltid görs när du gör en låneansökan vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Det kan vara viktigt att ha i åtanke om man inom en snar framtid planerar att låna ett större belopp, exempelvis till en bostad. Bästa sättet att undvika att din kreditvärdighet blir negativt påverkad är genom att välja en långivare som inte använder UC.

Genom att ta ett smslån utan UC som använder ett annat kreditupplysningsföretag registreras inte din upplysning hos UC vilket är bra av flera olika anledningar.

Tänk även på att kostnaderna för ditt lån beror till stor del på hur långt tid du tar på dig att betala tillbaka pengarna samt vilken ränta du har. Det är fördelaktigt att försöka betala av sitt lån så fort det går men man bör vara försiktig med att lägga upp en amorteringsplan med ett för högt månadsbelopp.

Om man halkar efter och inte kan följa sin uppsatta amorteringsplan kan lånet snabbt bli dyrare än planerat. Så var noga med att hellre välja en längre återbetalningstid och betala av mer än tvärtom.

Hur mycket får jag låna?

En vanlig fråga när det kommer till lån är hur mycket får jag låna? Vi på bästasmslånet.se uppmanar ingen att låna pengar om man inte absolut behöver det. Så att låna det maximala beloppet man får låna bara för att är inte att rekommendera. Att låna pengar blir snabbt dyrt i längden och är ingen bra ekonomisk investering. Kostnaderna kan snabbt dra iväg speciellt om man skaffar flera lån som man inte klarar av att betala.

Låna bara pengar om du verkligen måste. Det kan uppstå en oväntad utgift och man kan hamna i en situation där man är tvungen att låna pengar. Detta är helt normalt och händer mängder av personer varje dag.

För att minimera kostnaderna för ditt lån bör du noga överväga viken långivare du väljer att låna av. Tänk på andra kostnader som startavgifter, uppläggningsavgifter, avi-avgifter o.s.v. Välj en långivare med eftertanke och undvik att låna pengar till onödiga utgifter.

Låna pengar snabbt

Att låna pengar snabbt är idag inga svårigheter alls. Många långivare erbjuder direkta utbetalningar vilket innebär att du har pengarna på kontot några minuter efter att din ansökan har blivit godkänd. Tänk dock på att som vi nämnde tidigare så är det ett par saker som du måste ha för att kunna låna pengar snabbt.

Det första är att du måste kunna legitmera dig med bankID eller e-leg. Detta gör att din ansökan kan hanteras direkt vilket gör att du får ett direkt svar på din låneansökan. Om du inte har möjlighet att stärka din identitet via e-leg eller bankID tar själva låneprocessen längre tid vilket gör att det dröjer innan du kan få tillgång till ditt lån.

Om du får godkänt på din ansökan måste du ha samma bank som långivaren för att du ska kunna få tillgång till pengarna direkt. Som tidigare nämnt brukar detta inte vara något problem så länge som du har någon av Sveriges vanligare banker. Många långivare samarbetar med ett flertal banker där dom vanligaste är:

  • Nordea

  • Handelsbanken

  • Swedbank

  • SEB

När din ansökan är godkänd och du och långivaren har samma bank skickas pengarna normalt inom några minuter och du har då tillgång till ditt lån.

Lån med betalningsanmärkning

Att ta ett lån med betalningsanmärkning är mycket enklare än vad dom flesta tror. Många långivare accepterar idag både en och flera betalningsanmärkningar. Detta varierar självklart på vilket belopp du önskar låna samt av vilken långivare.

Normalt är det inga problem att få ett lån beviljat trots att man har tidigare betalningsanmärkningar. Om man vill ta ett större lån på exempelvis 50 000 kr kan långivaren vara tuffare i sin bedömning. Men i slutändan handlar det om vilket långivare du har valt.

Det finns några olika typer av krav som är vanliga när det kommer till betalningsanmärkningar. Vissa långivare accepterar inga registrerade betalningsanmärkningar alls. Vissa långivare accepterar betalningsanmärkningar så länge dom är 6 månader eller mer. Det vanligaste är dock att långivaren både accepterar en och flera betalningsanmärkningar.

Om du känner dig osäker kan du alltid kontakta din långivare innan du skickar in din ansökan. Många långivare har idag support via chatt vilket brukar kunna ge svar på dom flesta frågorna väldigt fort.

Låna pengar utan UC

Att låna pengar utan UC har blivit alltmer populärt och framför allt när det handlar om mindre lånebelopp. Många har förstått fördelarna med att undvika UC och detta har även självklart påverkar långivarna. I dagsläget erbjuder en stor andel av långivarna du hittar på denna sida alternativa kreditupplysningar med alternativa företag som Bisnode och Creditsafe. Om du vill låna pengar med Creditsafe som kreditupplysningsföretag kan du enkelt jämföra alla långivare som använder sig av Creditsafe på samma sida.

För dig som inte vet varför man låna pengar utan UC är förklaringen ganska enkel. Varje gång du gör en låneansökan så tar låneförmedlaren en kreditupplysning. Detta gör låneförmedlaren för att få en bild av din ekonomiska situation och genom den informationen kunna göra en bedömning om du har ekonomin att återbetala den önskade lånesumman.

Det finns ett missförstånd där vissa tror att det finns lån utan kreditupplysning vilket inte stämmer. Långivaren är tvungen enligt lag att ta en kreditupplysning på personen innan dom beviljar lånet.

Varje gång det registreras en kreditupplysning på dig så sänker det din kreditvärdighet. Lösningen är att använda en långivare som inte använder sig av UC vilket står för upplysnings centralen. Din kreditupplysning blir registrerad, men inte hos UC.

Anledningen till att du vill ha en bra kreditvärdighet hos UC är för att alla banker använder sig av UC. Så med ett dåligt UC kan det göra det svårare att få exempelvis ett bostadslån.

Att tänka på när man lånar pengar

Det finns några saker som kan vara bra att tänka på när man funderar på att låna pengar. Den första rekommendationen från oss på bästasmslånet.se är att aldrig låna pengar om du inte är tvungen.

Det kan uppstå situationer där man inte har något val och då är det rättfärdigat att låna pengar. Det finns dock en rad olika anledningar som inte rättfärdigar att låna pengar för. Dessa anledningar kan egentligen summeras till onödig konsumtion.

Om någonting har gått sönder i hemmet eller om du plötsligt får en oväntad tandläkarräkning så kan ett kortsiktigt lån vara en bra lösning.

Tänk på att försöka betala av lånet så fort det går och att aldrig hamna efter i din amorteringsplan. Ofta är långivaren tillgänglig för att ändra återbetalningsplanen men detta kommer ofta med onödiga kostnader och kan leda till en högre ränta.

erik


Författare: Erik
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.