Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank, SEB från 8 - 21:00, även lördag/söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 59%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
loanstep lån

Ränta* 3,25%Månadsränta 3,25%, kreditränta f.n. 39%, eff. ränta f.n. 47% - 83%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 5,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 2 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:30 till SEB, Nordea, Swedbank, SHB (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Ja Loanstep godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Loanstep använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 150,000 kr/år).

LÅNA NU
credway långivare

Ränta* 2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 5 mån – 6 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
brixo lån

Ränta* 29,95%Eff. ränta fr. 38,2% - 83,2%, nominell ränta 29,95% - 34,95%.

Startavgift: 495:-

Lägsta lånebelopp: 5,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 4 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Samma dag före 12:00 till alla banker.

Betalningsanm.ok: Ja Brixo godtar flera betalningsanm.

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Årsinkomst på minst 200,000 kr/år.

LÅNA NU

Att låna pengar utan UC med BankID finns tillgängligt för dig som har en e-legitimation nedladdad på mobilen eller datorn, ett så kallat BankID. Detta gör det möjligt att låna pengar och få dom samma dag. Att ansöka om ett lån utan UC med e-leg som det även kallas gör både processen enklare och snabbare. Dom främsta alternativa kreditupplysningsföretagen som är bra alternativ till UC är främst Bisnode samt Creditsafe.

Detta är en tjänst som finns tillgänglig för dig som är kund hos någon av nedanstående banker:

BankID fungerar hos följande banker

 • Nordea

 • SEB

 • Danske Bank

 • Handelsbanken

 • Länsförsäkringar Bank

 • Swedbank

 • ICA-banken

 • Ikano Bank

 • Skandiabanken

 • Sparbanken Syd

 • Ålandsbanken

Genom att skaffa en e-legitimation även kallat BankID kan man enkelt identifiera sig vilket gör det mycket enklare att exempelvis ansöka om ett smslån. Att ansöka om ett smslån utan BankID är någonting som nästan alla långivare fortfarande erbjuder men det gör att själva processen blir både krångligare och tar längre tid.

Dom flesta som behöver ta ett smslån är ofta i behov av att få pengarna tillgängliga omgående och med BankID så kan du låna pengar snabbt och ofta ha pengarna på kontot redan samma dag.

För dig som inte känner till BankID så är det en e-legitimation som är jämförbar med en fysisk ID-handling som exempelvis pass, körkort eller ID-kort. Skillnaden är att BankID är 100% elektroniskt.

Tjänsten är skapad för att privatpersoner ska kunna ha alternativet att ingå i avtal med företag, banker, myndigheter på ett enkelt sätt via Internet. BankID är också ett effektivt sätt att kunna identifiera sig vid användning av konfidentiella Online-tjänster.

Att låna pengar med skulder utan UC med BankID betyder alltså att du kan ta ett lån hos en långivare utan att fysiskt behöva vara på plats. Genom att godkänna låneavtalet binder du upp dig till detta avtal via ditt BankID. Detta är ett bra alternativ om du exempelvis är utomlands och behöver ta ett smslån eller om du behöver få in pengarna snabbt på kontot.

Ett lån med BankID är lika bindande som vilket lån som helst och det är därför viktigt att du är noga med att läsa vad den långivaren du har tänkt ansöka hos har för ränta, återbetalningstid och andra viktiga faktorer.

Vi på bästasmslånet.se har skapat denna sida för att du som låntagare enkelt ska kunna få en överblick över vad dom olika långivarna erbjuder och utifrån det ha förutsättningarna för att hitta det lånet som passar dig bäst.

Låna pengar utan UC med BankID – Så fungerar det

Till att börja med så ska du se till att du väljer rätt lån. Här på bästamslånet.se har vi samlat all information som kan tänkas behövas när du ska ta ett sms lån. Jämför noga de olika bankernas för-och nackdelar innan du beslutar om vilken långivare just du ska vända dig till.

När du tar ett lån eller ett sms lån utan UC så finns det många fördelar för dig som låntagare jämfört med att välja en långivare som använder UC. Det finns många anledningar till varför det är fördelaktigt att undvika UC när man lånar pengar. Den främsta anledningen är att du vill behålla din kreditvärdighet hos UC intakt. Varje kreditupplysnings som görs på dig som privatperson via UC påverkar din kreditvärdighet negativt. Tänk även på att du bestämmer vilken återbetalningstid du önskar när du lämnar in din låneansökan. Att välja att låna 1000 kr eller ett annat mindre belopp är aldrig några problem med UC. Dock uppstår det problem så fort det handlar om större belopp. Alla långivare har sin egen individuella gräns för när en UC tas och det är därför viktigt att kolla vad som gäller för just den långivaren du tänker ansöka till.

Vi rekommenderar att du alltid väljer en längre återbetalningstid än vad du tror att du behöver. Om du planerar på att ta ett sms lån utan UC i 90 dagar som exempel så är vår rekommendation att du väljer en längre återbetalningstid. Detta är smart endast för att sms lån väldigt snabbt blir dyrt om du mot förmodan skulle hamna efter med dina amorteringar. Det i kombination med att det inte är några problem att betala mer än vad långivaren kräver varje månad gör att detta är ett bra sätt att säkerställa att man inte hamnar efter. Som vi alla vet kan det uppstå oväntade utgifter när som helst och det kan alltid vara bra att ha lite extra tid på sig ifall att olyckan skulle vara framme.

Att låna pengar med BankID är en väldig enkel process och fungerar precis som när du använder e-leg för att exempelvis logga in på din bank. När du ansöker om ett lån använder du ditt BankID som medel för att identifiera dig och signera din ansökan. Som tidigare nämnt så behandlas din ansökan i normala fall direkt och du kommer snabbt veta om du kommer få ditt lån beviljat eller inte.

Ofta får du besked direkt men detta är inte alltid fallet. Ibland vill långivaren att någonting ska kompletteras eller gå igenom din låneansökan manuellt vilket gör att det kan ta något längre tid att få ett besked. Tänk även på att alla långivare ställer olika krav och det är upp till dig att kolla dessa innan du skickar in din låneansökan. Ett krav som man måste titta på är vilken ålder långivaren kräver att du som låntagare ska vara. Normalt för sms lån är 18 år, 20 år, och ibland 23 år.

Utbetalningstiden kan variera och det är ett antal olika faktorer som kan påverka utbetalningstiden. Några exempel på faktorer som kan påverka utbetalningstiden är när du gör din ansökan. Är det kväll eller helg kan detta göra att du inte kan få ditt godkända lån utbetalt direkt. Andra faktorer som vilken bank du har kan även påverka. Om du vill låna pengar snabbt med BankID är det viktigt att du kollar exakt vad som gäller för den långivaren du har tänkt göra din ansökan hos.

När du ansöker om ett lån så kommer du och din långivare ingå ett avtal om hur mycket du ska betala varje månad samt vilken ränta det är som gäller. Det är extremt viktigt att du betalar den avtalade summan inom den utsatta tidsramen av flera anledningar.

En av anledningarna är att räntan snabbt kan stiga om du inte följer den återbetalningsplan som du och din långivare har kommit överens om. Om du uteblir med din betalning kommer du först att få en eller flera påminnelser beroende på vilken långivare du har ingått avtalet med och slutligen kommer din skuld att hamna hos Kronofogden.

Om du inte kan betala den summan som du har godkänt vid din låneansökan är det absolut bästa du kan göra att kontakta långivaren. Många långivare har förståelse och är villiga att ändra exempelvis den summan du ska betala varje månad. Så stoppa inte huvudet i sanden eller strunta i att öppna breven. Ring långivaren och förklara situationen.

Att ta ett smslån med betalningsanmärkningar kan försvåra det för dig att bli beviljad ytterligare lån, oavsett om det gäller att låna pengar utan UC med BankID eller ej.

linnea


Författare: Linnea
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.