Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank, SEB från 8 - 21:00, även lördag/söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
loanstep lån

Ränta* 3,25%Månadsränta 3,25%, kreditränta f.n. 39%, eff. ränta f.n. 47% - 83%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 5,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 2 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:30 till SEB, Nordea, Swedbank, SHB (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Ja Loanstep godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Loanstep använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 150,000 kr/år).

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 59%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
credway långivare

Ränta* 2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 5 mån – 6 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
brixo lån

Ränta* 29,95%Eff. ränta fr. 38,2% - 83,2%, nominell ränta 29,95% - 34,95%.

Startavgift: 495:-

Lägsta lånebelopp: 5,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 4 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Samma dag före 12:00 till alla banker.

Betalningsanm.ok: Ja Brixo godtar flera betalningsanm.

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Årsinkomst på minst 200,000 kr/år.

LÅNA NU

Låna pengar med skulder

Att låna pengar med skulder kan vara svårt beroende på vilken situation man befinner sig i och vilken typ av lån man är ute efter. Många väljer fortfarande att gå till “storbankerna” som första alternativ när dom befinner sig i en situation där ett lån är aktuellt.

Självklart är varje ekonomisk situation individuell och det är svårt att dra generella slutsatser då situationerna kan skilja sig markant från person till person.

Den slutsatsen man dock garanterat kan dra är att “storbankerna” är benhårda i sin bedömning och lämnar inget utrymme för något typ av, låt säga, tidigare ekonomiska missöden. Har du många skulder utan något av värde att visa upp? Har du flera lån sedan tidigare? Eller kanske en låg inkomst? Det finns även andra negativa saker med att ansöka om ett lån hos någon av dom större långivarna. Utbetalningarna är normalt långsammare, behandlingsprocessen normalt längre och det finns ingen möjlighet att ta exempelvis ett helglån.

Självklart påverkar lånebeloppet och vad du ska använda lånet till roll men som tidigare nämn är dessa banker väldigt hårda. Har du en betalningsanmärkning, en misskött kredit, eller skulder hos inkasso är det bara glömma att få ett lån beviljat även om det endast handlar om att du vill exempelvis låna 2000. Att lyckas låna pengar med betalningsanmärkningar och skulder är mer eller mindre omöjligt. Ålder är även en kraftigt påverkande faktor. Om du vill ta ett smslån och är 18 år har du klart färre långivare som du kan välja bland. Dom vanligaste åldersgränsen är 20 eller 23 år.

Som det kanske framkommer i texten finns det från vår sida på bästasmslånet.se en viss irritation mot dessa banker. Alla kan göra misstag, alla kan missa att betala en räkning eller hamna i en ekonomisk jobbig situation p.g.a. förlorad inkomst (arbetslöshet) eller oväntade utgifter.

Tyvärr tar inte dessa banker någon hänsyn till detta alls utan säger bara blankt nej. Det borde finnas någon möjlighet att ta ett lån med skulder men i dagsläget är det extremt svårt.

Undvik UC när du lånar pengar med skulder

Man bör alltid använda smslån utan UC koll i den mån det går när man lånar pengar. Att välja en ett lån utan kreditkontroll utan UC är alltid att föredra. Speciellt viktigt är det om du redan har en dålig kreditvärdighet, många tidigare förfrågningar eller skulder. Dina chanser för att få lånet beviljat ökar om du väljer en långivare som inte använder UC. Dom vanligaste alternativa upplysningsföretagen man kan låna från är Bisnode samt Creditsafe. Vi har samlat alla lån med Creditsafe samt alla lån med bisnode. Detta gör det enkelt för dig att hitta ett lån som inte använder sig av UC. Om du vill låna pengar utan fast anställning så är även Bisnode eller Creditsafe att föredra då mängden information som lämnas ut är betydligt mycket mindre.

Anledningen till att man vill undvika UC är enkelt för att man vill behålla en bra kreditvärdighet hos just UC. När du ansöker om större lån som exempelvis ett bostadslån kommer du göra det hos någon av dom större bankerna.

Alla dessa banker använder UC som kreditupplysningsföretag och det är anledningen till varför man bör undvika att få sina ansökningar registrerade hos UC. Varje ansökan påverkar din kreditvärdighet negativt. Många banker säger nej om du exempelvis har för många förfrågningar inom för kort tidsperiod.

Låna pengar med skulder – Att tänka på

Du som behöver ett sms lån trots att du har en skuld och en eller flera betalningsanmärkningar har en del alternativ att välja bland. Det finns flera långivare som trots att du har skulder i kombination med betalningsanmärkningar är villig att bevilja dig ett lån.

Självklart spelar en massa olika faktorer in om du ska få ditt lån beviljat som storlek på skuld, nuvarande ekonomisk situation och självklart en rad andra faktorer.

Beroende på hur just din situation och hur stort belopp du önskar låna kan chanserna variera. Det är därför väldigt viktigt att du noga tittar igenom dom långivare som finns listade på denna sida och ser till att hitta just rätt långivare för dig och dina förutsättningar.

Om du vill låna pengar och få dom direkt är det även viktigt att du tänker på att välja en långivare som erbjuder direktutbetalning.

Vi på bästasmslånet.se har samlat alla långivare som generellt godkänner ett lån trots tidigare skulder och betalningsanmärknignar på denna sida. Detta för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig som letar efter ett lån att jämföra dom olika alternativen och hitta det bästa alternativet för just dig.

Vi samarbetar endast med seriösa långivare och vill även poängtera att det är viktigt att du inte lånar mer pengar än du förmår betala tillbaka inom den utsatta löptiden. Vi vill även påpeka att vi inte uppmanar någon att låna pengar men vi förstår även att det finns situationer där ett kortvarigt lån faktiskt kan vara den bästa lösningen.

Du har förmodligen hamnat på den här sidan för att redan har skulder och behöver låna pengar. Trots den något negativa tonen på texten så finns det väldigt goda chanser för dig oavsett din ekonomiska situation att låna med skulder.

Det finns mängder med långivare som har förståelse för att människor kan hamna i en dålig ekonomisk situation eller göra misstag. Skillnaden mellan “storbankerna” som jag pratade om tidigare och dessa långivare är att dom sistnämnda inte bryr sig speciellt mycket om vad som har hänt tidigare.

Dom lägger större fokus på din aktuella betalningsförmåga i dagsläget. Detta gör att du som behöver låna pengar med skulder, har betalningsanmärkningar eller flera krediter även har möjlighet att få ett lån beviljat. Du kan även låna pengar trots låg inkomst. Hur hög din inkomst bör vara varierar mellan långivarna.

Självklart är det många olika faktorer som spelar in när man ansöker om ett lån och alla långivare har olika krav som dom ställer på låntagaren. Dessa krav varierar kraftigt mellan långivarna så det är viktigt att du är noga med att hitta just den långivaren där du tror att du har dom bästa chanserna att faktiskt få ditt lån beviljat.

Själva låneansökan går normalt väldigt fort och i många fall får du besked direkt. Om ansökan görs under långivarens utbetalningstider har du ofta pengarna på kontot samma dag eller ibland dagen efter. Generellt sett kan man säga att om långivaren samarbetar med samma bank som du använder går utbetalningen fortare. Många långivare har även en chattsupport där du kan prata med en person och få svar på dina frågor direkt om det skulle vara något som du önskar få svar på innan du väljer att skicka in en låneansökan.

Ett bra tips att ha i åtanke är att om det är ditt första lån hos den specifika långivaren du har valt finns det ofta väldigt bra erbjudanden att ta del av. Många långivare erbjuder t.ex. att du får ditt första lån helt ränte & kostnadsfritt.

erik


Författare: Erik
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.