Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

Filtrera efter liknande belopp: 30 000 kr / 35 000 kr / 40 000 kr / 45 000 kr

santander logga

Ränta*3,95%*Eff. ränta 4,02% - 13,75%, individuell ränta f.n. 3,95% - 12,95%.

Startavgift:0:-

Lägsta lånebelopp:10 000:-

Högsta lånebelopp: 350,000:-

Min-/max låneperiod: 2 - 12 år

Åldersgräns:20 år

Direktutbetalning: Nej

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Ha en årsinkomst (ca 150,000 kr/år).

LÅNA NU
coop logga

Ränta*3,45%*Individuell årsränta 3,45% - 9,9%, effektiv ränta 3,67% - 10,99%.

Startavgift:0:-

Lägsta lånebelopp:15 000:-

Högsta lånebelopp: 350,000:-

Min-/max låneperiod: 2 - 12 år

Åldersgräns:20 år

Direktutbetalning: Nej

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Ha en årsinkomst (ca 100,000 kr/år).

LÅNA NU
bank norwegian logga

Ränta*6,99%*Nom.ränta: 6,99% - 22,99%, eff.ränta från 7,2% - 29,27%.

Startavgift:149:-

Lägsta lånebelopp:5 000:-

Högsta lånebelopp: 600,000:-

Min-/max låneperiod: 1 - 15 år

Åldersgräns:23 år

Direktutbetalning: Nej

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Ha en årsinkomst (ca 100,000 kr/år).

LÅNA NU
freedom-finans logga

Ränta*3,54%*Årsränta 3,54% - 18,15%, eff. ränta f.n. 3,6% - 19,74%.

Startavgift:0:-

Lägsta lånebelopp:5,000:-

Högsta lånebelopp: 600,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 15 år

Åldersgräns:18 år

Direktutbetalning: Nej

Betalningsanm.ok: Ja Godtar flera betalningsanm, maxbeloppet är då 150.000 kr.

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (gäller även a-kassa & liknande).

LÅNA NU
lånbutiken lån

Ränta* 2,92%Max. eff. årsränta 87,99%, nom. ränta: 35%, månadsränta 2,92%.

Startavgift: 800:-

Lägsta lånebelopp: 3000:-

Högsta lånebelopp: 50,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 5 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Samma dag till Nordea och HB, även helger fram till 17:00.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Lånbutiken använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Månadsinkomst på minst 12,000 kr.

LÅNA NU

Låna 50 000 kr

Att ta ett lån på 50 000 kr är inget ovanligt och det finns flera långivare som erbjuder lån i denna storleken. För att vara ett sms lån eller snabblån som det även kallas är det ett relativt stort belopp och det finns några saker som kan vara bra att ha i åtanke när du väljer långivare.

Tänk på att välja en långivare som accepterar dina förutsättningar. Om du exempelvis har tidigare skulder, betalningsanmärkningar eller tagit flera kreditupplysningar under kort tid. Alla långivare ställer olika krav på dig som låntagare och det är viktigt att man är säker på att man uppfyller dessa krav innan man skickar in sin ansökan.

När det gäller vilken återbetalningstakt du bör hålla så är det självklart så att desto snabbare du betalar av ditt lån, desto mindre räntekostnader blir det. Med det sagt ska man akta sig för att välja en för hög amorteringstakt då det sista man vill göra är att hamna efter med sina betalningar. Det är ofta då kostnaderna för lånet kan skena iväg och det slutar med att lånet blev dyrare än nödvändigt.

Det smartaste är att välja en amorteringstakt som du vet med säkerhet att du kan hålla och om du har möjlighet att betala av mer så gör du bara det. Långivaren har aldrig några problem med att du som låntagare betalar mer än minimum beloppet.

När du räknar på vad kostnaderna kommer landa på för ditt blivande lån glöm inte att räkna med saker som uppläggningsavgifter och fakturaavgifter. Dessa avgifter är ofta relativt små men kan i längden bli en väsentlig summa pengar.

Låna 50 000 kr med direkt utbetalning

Om du vill få in pengarna på kontot direkt finns det vissa saker som är viktiga att tänka på innan du skickar in din ansökan. För att du ska kunna få tillgång till ditt lån omgående så krävs det vissa förutsättningar för att det ska kunna bli av.

Det första är att du måste kunna legitimera dig med någon form av bankID, mobilt bankID, eller annan typ av giltig e-legitimation. Detta gör att din ansökan kan behandlas omgående och du får normalt svar på din ansökan direkt. Det kan hända att du behöver komplettera din ansökan men normalt får du beskedet direkt på skärmen.

För att du ska kunna få pengarna samma dag krävs det att du och den långivaren du har valt använder samma bank. En stor del av långivarna har idag uppkoppling med alla Sveriges större banker och kan tack vare det erbjuda direkta utbetalningar till alla som har någon av dessa banker. Normalt brukar det inte vara några problem så länge du har Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea.

Det sista som krävs för att du ska kunna få dina pengar utbetalda omgående är att din ansökan blir godkänd inom långivarens utbetalningstider. Om dessa saker görs har du normalt pengarna på kontot inom några minuter efter att du har fått godkänt på din ansökan.

Låna 50 000 kr med betalningsanmärkningar

Oavsett om du har en eller flera tidigare betalningsanmärkningar så finns det långivare för dig. Synen på betalningsanmärkningar varierar mellan långivarna så det är viktigt att man kollar upp detta innan man skickar in sin ansökan.

Det finns några vanliga varianter när det kommer till långivare och betalningsanmärkningar. Vissa långivare accepterar inga tidigare betalningsanmärkningar. Några långivare godkänner en betalningsanmärkning så länge den är minst sex månader gammal. Sen finns det resten av långivarna, som är en majoritet och som accepterar betalningsanmärkningar.

Vissa långivare sätter en individuell ränta för varje enskild låntagare. Om du har tidigare anmärkningar kan detta påverka din räntekostnad. Det skall dock tilläggas att det är ytterst få långivare som använder sig av individuell ränta.

Låna 50 000 kr utan UC kontroll

UC står för Upplysnings Centralen och är ett företag som ger långivare kreditupplysningar på enskilda personer. Varje gång en långivare får en ansökan är långivaren enligt lag skyldig att göra en kreditupplysning.

Det man bör ha i åtanke är att alla större lån som bostadslån och billån alltid går via UC. Detta då UC är det företaget som majoriteten av alla stora långivare som Nordea, Swedbank och andra stora banker använder som kreditupplysningsföretag.

Varje gång du gör en ansökan som går via UC så påverkas din UC-score, din kreditvärdighet hos UC, negativt. Det räcker med att ha för många förfrågningar för att få avslag på sin låneansökan hos exempelvis Nordea.

Det som är smartast är att undvika långivare som använder UC så slipper du oroa dig för att din kreditvärdighet ska bli påverkad negativt. Kreditupplysningsföretagen har ingen kommunikation vilket innebär att om en kreditupplysning görs via exempelvis Bisnode så syns inte det hos UC.

erik


Författare: Erik
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.