Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

Filtrera efter liknande belopp: 30 000 kr / 35 000 kr / 45 000 kr / 50 000 kr

ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB från 8 - 21:00, även lördag & söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
santander logga

Ränta*3,95%*Eff. ränta 4,02% - 13,75%, individuell ränta f.n. 3,95% - 12,95%.

Startavgift:0:-

Lägsta lånebelopp:10 000:-

Högsta lånebelopp: 350,000:-

Min-/max låneperiod: 2 - 12 år

Åldersgräns:20 år

Direktutbetalning: Nej

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Ha en årsinkomst (ca 150,000 kr/år).

LÅNA NU
coop logga

Ränta*3,45%*Individuell årsränta 3,45% - 9,9%, effektiv ränta 3,67% - 10,99%.

Startavgift:0:-

Lägsta lånebelopp:15 000:-

Högsta lånebelopp: 350,000:-

Min-/max låneperiod: 2 - 12 år

Åldersgräns:20 år

Direktutbetalning: Nej

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Ha en årsinkomst (ca 100,000 kr/år).

LÅNA NU
klicklån lån

Ränta* 9,84%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 70%.

Startavgift: 595:-

Lägsta lånebelopp: 10,000:-

Högsta lånebelopp: 40,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 6 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Nej Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Nej Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
bank norwegian logga

Ränta*6,99%*Nom.ränta: 6,99% - 22,99%, eff.ränta från 7,2% - 29,27%.

Startavgift:149:-

Lägsta lånebelopp:5 000:-

Högsta lånebelopp: 600,000:-

Min-/max låneperiod: 1 - 15 år

Åldersgräns:23 år

Direktutbetalning: Nej

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Ha en årsinkomst (ca 100,000 kr/år).

LÅNA NU
mobillån logga

Ränta*7,96%Månadsränta 7,96%, kreditränta 95,5%, eff. ränta 150,7% - 446%.

Startavgift:0:-

Lägsta lånebelopp:1,000:-

Högsta lånebelopp: 40,000:-

Min-/max låneperiod: 60 dagar – 2 år

Åldersgräns:20 år

Direktutbetalning: Ja Direkt mellan kl. 8:00 - 18:00 till alla storbanker (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Mobillån använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU

Låna 40 000 kr

Om du är ute efter att låna 40 000 kr har du flera olika långivare att välja bland. Du kan enkelt jämföra långivarnas olika kostnader och utifrån det hitta det rätta lånet för just dig. Oavsett om du letar efter ett lån och har tidigare betalningsanmärkningar, skulder, eller letar efter en långivare som inte använder UC så finns det någonting för dig.

När du väljer långivare finns det en rad olika saker som kan vara bra att ha i åtanke. 40 000 kr är inom kategorin smslån och snabblån ett relativt högt belopp vilket gör det extra viktigt att du väljer rätt långivare.

Tänk på att lägga upp lånet på en avbetalningsplan som du med säkerhet klarar av att hålla. Självklart är det så att ju fortare du betalar av lånet desto billigare blir det. Så man vill hålla en hög amorteringstakt för att hålla kostnaderna nere men samtidigt vill man inte riskera att hamna i en situation där man inte klarar av att sköta sina betalningar.

Det smartaste är att välja en avbetalningsplan som du vet att du klarar av och samtidigt betala av mer om du har möjlighet. Tänk på att räntan baseras på det lånade beloppet så genom att få ner beloppet får du också ner räntekostnaderna.

Anledningen till varför det är så viktigt att man sköter sin avbetalningsplan är för att ditt lån snabbt kan bli dyrare än planerat. Avgifter som förseningsavgifter, straffavgifter och dröjsmålsränta är alla faktorer som påverkar din totala kostnad för lånet och saker som man helst vill undvika.

Om du känner dig osäker på vilka krav långivaren ställer gällande exempelvis betalningsanmärkningar är det smartast att kontakta långivaren innan du skickar in din ansökan. Många långivare har idag support via chatt vilket gör att du ofta kan få svar på dina frågor mer eller mindre omgående.

Låna 40 000 kr utan UC – Vanliga fördelar

Ett lån på 40 000 kr går att ta utan att du får en registrerad kreditupplysning hos UC. Många långivare erbjuder idag alternativ och använder andra kreditupplysningsföretag där dom vanligaste är Bisnode och Creditsafe.

Det finns en rad fördelar med att använda en långivare som inte använder UC som upplysningsföretag. Detta gäller speciellt för dig som planerar att ta ett större lån i framtiden. Den främsta anledningen är att varje upplysning som tas via UC påverkar din kreditvärdighet negativt hos UC.

Anledningen till varför man bör vara mån om sin kreditvärdighet hos UC är för att alla större lån som man normalt tar av en av dom större bankerna använder UC. Av den anledningen vill man undvika UC och välja en långivare som erbjuder ett alternativ.

Om du tar ett lån och kreditupplysningen görs via Bisnode exempelvis kommer inte detta att synas på din UC då denna typ av företag inte delar information mellan varandra. Så välj en långivare som inte använder UC så påverkar inte din kreditvärdighet negativt.

Låna 40 000 kr med direkt utbetalning

Om du vill få pengarna direkt utbetalda till det kontot som du angav vid ansökningstillfället finns det några saker som är viktiga att tänka på. Det första är att långivaren du väljer måste ha en direktuppkoppling hos den banken som du önskar få lånet utbetalt till. Detta är sällan ett problem då många långivare har konton hos en majoritet av Sveriges större banker.

Det andra du måste tänka på är att du lämnar in och får godkänt på din låneansökan under långivarens utbetalningstider. Tänk på att långivarna ofta har olika öppettider när det kommer till när kundtjänsten är öppen och när du kan få dina pengar utbetalda direkt.

För att din ansökan ska kunna behandlas så fort som möjligt är det viktigt att du kan legitimera dig med någon form av e-legitimation, bankID eller mobilt bankID. Genom att legitimera sig med någon av tidigare nämnda metoder kan långivaren gå igenom din ansökan direkt vilket gör att du ofta får svar omgående på din ansökan.

Om du har fått godkänt på din ansökan under långivarens utbetalningstider och har samma bank som långivaren har du normalt pengarna på några minuter. Tänk även på att tiderna kan skilja sig beroende på om det är helg eller vardag.

Låna 40 000 kr med tidigare betalningsanmärkningar

Om du har tidigare betalningsanmärkningar så blir antalet långivare som du kan välja bland något mindre men det finns fortfarande ett bra urval. Beroende på om du har en anmärkning eller flera samt hur gamla dom är påverkar dina möjligheter att få ett lån beviljat.

Flera långivare accepterar flera betalningsanmärkningar medans vissa långivare endast accepterar att du har en tidigare betalningsanmärkning. Sen finns det även långivare som accepterar betalningsanmärkningar så länge dom är minst sex månader gamla.

Så för dig med tidigare betalningsanmärkningar är det extra viktigt att ta reda på vilka långivare som accepterar dina förutsättningar. Undvik att skicka in en ansökan om du inte vet att långivaren accepterar tidigare anmärkningar då detta ofta leder till att du får avslag på din ansökan.

Om du känner dig osäker kan du alltid kontakta långivaren och fråga hur dom ser på saken. Tanken är dock att du inte ska behöva göra det utan hitta all nödvändig information som du behöver för att göra ett bra beslut på denna sidan.

Vi på bästasmslånet.se uppmanar ingen att låna pengar om man inte måste. Att låna pengar till nöjen, kläder eller andra typer av konsumtion är någonting vi starkt råder våra besökare att inte göra.

linnea


Författare: Linnea
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.