Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

Filtrera efter liknande belopp: 20 000 kr / 25 000 kr / 35 000 kr / 40 000 kr

ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB från 8 - 21:00, även lördag & söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
smspengar långivare

Ränta* 3,27% Effektiv ränta från 51,95% till 77,75%.

Startavgift: 320:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – långt

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Smspengar använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
credway långivare

Ränta* 2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 60 dagar – 5 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
pluskan-logga

Ränta* 2%*Månadsränta 2%, fast årsränta från 24%, effektiv ränta från 26,82%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 5,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 4 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Nej

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Pluskan använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
klicklån lån

Ränta* 9,84%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 70%.

Startavgift: 595:-

Lägsta lånebelopp: 10,000:-

Högsta lånebelopp: 40,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 6 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Nej Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Nej Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
brixo lån

Ränta* 29,95%Eff. ränta fr. 38,2% - 83,2%, nominell ränta 29,95% - 34,95%.

Startavgift: 495:-

Lägsta lånebelopp: 5,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 4 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Samma dag före 12:00 till alla banker.

Betalningsanm.ok: Ja Brixo godtar flera betalningsanm.

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Årsinkomst på minst 200,000 kr/år.

LÅNA NU

Låna 30 000 kr

Om du behöver låna 30 000 kr finns det flera långivare att välja bland. Detta gäller även för dig som har tidigare betalningsanmärkningar, vill låna pengar utan UC eller som har tidigare skulder. Oavsett vilket situation du befinner dig i så finns det långivare för just dina behov.

När du väljer vilken långivare du skickar din ansökan till finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Dels saker som ränta, uppläggningsavgifter, avi-avgifter och liknande. Det är viktigt att man förstår exakt hur mycket lånet kommer att kosta totalt.

Det är även viktigt att välja en långivare som erbjuder en längre amorteringsplan. Målet är självklart att betala av lånet så fort som möjligt för att få ner kostnaderna. Samtidigt är det sista man vill göra är att hamna i en situation där man hamnar efter för att man har valt ett för högt amorteringsbelopp.

Det bästa man kan göra är att lägga upp lånet på en amorteringsplan som man vet med säkerhet att man kan hålla och betala av mer om man har möjlighet. Alla långivare accepterar att man betalar mer än vad avbetalningsplanen säger.

Låna 30 000 kr och få pengarna direkt

Om du vill få ditt lån utbetalt omgående krävs det att vissa förutsättningar finns för att det ska fungera. Det första är att du behöver ha samma bank som långivaren. Normalt är detta inget problem så länge du har någon av dom större bankerna som SEB, Handelsbanken, Nordea eller Swedbank för att nämna några exempel.

För att din ansökan ska behandlas omgående krävs det att du kan identifiera dig med någon form av bankID, e-legitimation eller liknande. Detta gör att din ansökan kan behandlas direkt och att du normalt kan få besked på din låneansökan direkt på skärmen.

Det kan hända att långivaren önskar kompletterande uppgifter som lönespecifikationer eller liknande om din inkomst är högre nu jämfört med förra året exempelvis. Normalt går även ansökningsprocessen fort även om du mot förmodan skulle behöva komplettera din ansökan på något sätt.

Det sista som krävs för att du ska kunna få pengarna utbetalda till ditt angivna konto direkt är att din låneansökan blir godkänd under långivarens utbetalningstider. Alla långivare har olika utbetalningstider som skiljer sig. Vissa långivare erbjuder även direkta utbetalningar under lördagar och söndagar.

Låna 30 000 kr utan UC upplysning

Att undvika lån där kreditupplysningen sker via UC har blivit en stark trend. Allt fler vill kunna göra mindre lån utan att kreditupplysningen ska registreras hos UC. Anledningen till varför man vill undvika att förfrågningar går via UC är för att din kreditvärdighet går ner för varje ansökan.

Hur många ansökningar du har gjort kan kraftigt påverka dina möjligheter till framtida lån. Har du för många ansökningar under för kort tid räcker det som enda anledning till att bli nekad ett lån. Anledningen till att man vill undvika att påverka just sin UC-score som det kallas är för att alla stora lån, som bostadslån exempelvis alltid använder sig av UC. Så när det handlar om mindre lån är det fördelaktigt att välja långivare som använder alternativa kreditupplysningsföretag och ta ett smslån utan uc med Bisnode som kreditupplysningsföretag exempelvis.

När kreditupplysningen sker via Bisnode eller något annat alternativ till UC så registreras inte upplysningen hos UC då företagen inte delar uppgifter mellan varandra. Detta gör att din kreditscore eller kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Låna 30 000 kr trots betalningsanmärkningar

En stor andel av dagens långivare accepterar en eller flera tidigare betalningsanmärkningar. Som med allt annat så skiljer sig synen på betalningsanmärkningar även mellan långivarna. Vissa långivare accepterar inga tidigare betalningsanmärkningar. Några få långivare har som praxis att dom accepterar betalningsanmärkningar så länge dom är sex månader eller äldre.

Sen har vi långivarna som accepterar betalningsanmärkningar. Antalet betalningsanmärkningar som långivaren accepterar varierar självklart och det kan vara en bra idé att fråga långivaren om informationen inte framkommer tydligt. Dock vet vi att många långivare accepterar flera betalningsanmärkningar frågan om antalet kan dock variera från fall till fall.

Om du har tidigare betalningsanmärkningar kanske du bör fundera om du verkligen behöver låna pengar. Vi på bästasmslånet.se uppmanar ingen att låna pengar om man inte befinner sig i en nödsituation och man inte har några andra alternativ. Vi uppmanar ingen till att låna pengar för att använda till resor, kläder eller annan typ av onödig konsumtion.

Att tänka på när du lånar 30 000 kr

Tänk på att desto snabbare du betalar tillbaka ditt lån desto billigare blir den totala kostnaden. Försök att betala så mycket du kan varje månad då detta påverkar den totala räntan när lånebeloppet minskar. Man bör dock undvika att lägga upp en för kort amorteringsplan då oväntade utgifter kan uppstå och det sista man vill är att halka efter med sina betalningar.

Det bästa är att lägga upp lånet på en återbetalningstid som du vet att du klarar av. Om du kan betala mer än beloppet som amorteringsplanen säger så betalar du bara mer. Det är aldrig några problem att betala mer än vad man måste.

linnea


Författare: Linnea
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.