Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

Filtrera efter liknande belopp: 10 000 kr / 15 000 kr / 25 000 kr / 30 000 kr

ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB från 8 - 21:00, även lördag & söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 39%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 56,7-70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
credway långivare

Ränta*2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift:0:-

Lägsta lånebelopp:1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 60 dagar – 5 år

Åldersgräns:18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
brixo lån

Ränta* 29,95%Eff. ränta fr. 38,2% - 83,2%, nominell ränta 29,95% - 34,95%.

Startavgift: 495:-

Lägsta lånebelopp: 5,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 4 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Samma dag före 12:00 till alla banker.

Betalningsanm.ok: Ja Brixo godtar flera betalningsanm.

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Årsinkomst på minst 200,000 kr/år.

LÅNA NU
flexlimit lån

Ränta* 3,25%Månadsränta f.n. 3,25%, eff. årsränta f.n. 58,74% - 147,16%

Startavgift: 380:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Direkt till Nordea/SHB, lördag kl. 10:00 - 17:00, sön 13:00 - 16:00.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Flexlimit använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (gäller även a-kassa & liknande)

LÅNA NU

Sms lån på 20 000 kr

Det finns många anledningar till varför man behöver låna 20 000 kr. Oavsett vilken anledning du har så finns det gott om långivare som erbjuder lån på 20 000 kr. Oavsett om du har tidigare betalningsanmärkningar, dålig kreditvärdighet eller letar efter en långivare som inte använder sig av UC så finns det alternativ för dig.

20 000 kr räknas som ett mellanstort lån inom lånekategorin sms lån som även kallas snabblån. Majoriteten av alla sms lån eller snabblån är på belopp som ofta handlar om några enstaka tusenlappar. Att beloppet är något högre påverkar självklart långivarens bedömning av vad som krävs av dig som låntagare för att få din ansökan beviljad.

Alla långivare har olika krav men det finns några punkter där mer eller mindre samma praxis gäller. Om du exempelvis har ett skuldsaldo, som det kallas, hos Kronofogden kommer det bli svårt att hitta en långivare som accepterar detta.

Samma sak gäller om du inte har någon inkomst. Alla långivare kräver att du som låntagare kan visa upp att du har en inkomst. Här varierar det dock kraftigt mellan långivarna hur hög dom kräver att inkomsten ska vara. Vissa långivare accepterar även alternativa typer av inkomster som a-kassa och liknande.

Det långivarna generellt har som grundkrav är att du är Svensk medborgare, har en inkomst och inte har något skuldsaldo hos Kronofogden. Dessa grundkrav måste uppfyllas för att du ska kunna ta ett lån från någon långivare.

I övrigt varierar kraven från långivarens sida på saker som ålder, inkomst, betalningsanmärkningar och andra faktorer som långivaren tittar på när du skickar in din låneansökan. Om du känner dig osäker kan du alltid kontakta långivaren innan du skickar in din ansökan. Många långivare har idag en chatt där man ofta omgående kan få svar på dom frågor man möjligtvis har.

Låna 20 000 kr utan UC

När du lånar ett så pass litet belopp som 20 000 kr ändå är rekommenderar vi starkt att du väljer en långivare som inte använder UC, Upplysnings Centralen, som kreditupplysningsföretag. Det finns många fördelar med att undvika UC speciellt om du går i tankarna på att ta ett större lån i framtiden. UC är även fördelaktig om du vill låna pengar utan fast jobb. Detta då en kreditupplysning via UC ger en mycket större mängd information jämfört med andra kreditupplysningsföretag.

Enkelt förklarat så registreras varje kreditupplysning som görs. Antalet kreditupplysningar påverkar din kreditvärdighet negativt. Om du använder en långivare som använder ett alternativt företag så undviker du att påverka din kreditvärdighet hos UC.

Anledningen till att man vill ha så bra kreditvärdighet som möjligt hos just UC är för att alla större banker använder sig enbart av UC. Om du vill göra ett större lån, exempelvis ett billån eller ett bostadslån görs alltid en UC-kontroll från långivaren då lånet normalt tas genom en av dom större bankerna eller långivarna.

Så undvik UC så gott det går så kommer din kreditvärdighet hos Upplysnings Centralen inte att påverkas negativt. Tänk dock på att även om du använder långivare som inte använder UC så har antalet upplysningar fortfarande en viss påverkan på din möjlighet att få ett lån beviljat. Så välj långivare med omsorg och tänk en extra gång innan du ansöker om ett lån.

Låna 20 000 kr med betalningsanmärkningar

Många tror att det är omöjligt att få ett lån om man har tidigare betalningsanmärkningar. Så är dock inte fallet. Det finns mängder av långivare som accepterar både en och flera tidigare betalningsanmärkningar. I dagsläget accepterar en majoritet av långivarna att låntagaren har betalningsanmärkningar.

Dock varierar det precis som med allt annat från långivare till långivare. Det finns några långivare som inte accepterar några tidigare betalningsanmärkningar. Det finns även långivare som accepterar betalningsanmärkningar men som har krav på att dom ska vara exempelvis minst 6 månader gamla.

Tänk på att vara noga när du väljer din långivare och att du tittar på information om vad som gäller för just den långivaren. Om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden finns det i dagsläget ingen långivare som accepterar det.

Låna 20 000 kr med direkt utbetalning

Om du vill låna 20 000 kr och få pengarna direkt på kontot finns det några saker som du måste tänka på. För att din låneansökan ska kunna bedömas krävs det att du kan legitimera dig antingen via e-leg eller via bankID. På detta sättet kan du enkelt styrka din identitet och få din ansökan behandlad omedelbart.

För att du ska kunna få pengarna utbetalda direkt krävs även att du får godkänt på din ansökan under långivarens utbetalningstider. Observera att utbetalningstiderna ofta skiljer sig från själva långivarens öppettider.

Det sista du behöver för att kunna få pengarna direkt är att du och den långivaren du har valt använder samma bank. Många långivare använder flera eller alla av Sveriges största banker så normalt är detta inget problem. Dock är det viktigt att du kollar upp detta innan du gör din ansökan om du vill ha pengarna samma dag.

erik


Författare: Erik
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.