Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

Filtrera efter liknande belopp: 1000 kr / 3000 kr / 4000 kr / 5000 kr

ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB från 8 - 21:00, även lördag & söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 39%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 56,7-70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
credway långivare

Ränta*2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift:0:-

Lägsta lånebelopp:1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 60 dagar – 5 år

Åldersgräns:18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU

Låna 2000 kr med direkt utbetalning

När man är i behov av detta typ av mikrolån handlar det ofta om en akut kostnad som har uppstått och man behöver en snabb direktutbetalning.

När du tar ett sms lån på 2000 kr finns det några viktiga saker att tänka på för att hålla nere kostnaderna.

Exempelvis bör du inte lägga upp ett lån på 2 000 kr med en lång återbetalningstid. En rekommendation för att kostnaderna inte ska bli stora är att lägga upp lånet med en återbetalningstid på max tre månader. Helst ska självklart, om du har möjlighet betala tillbaka lånet på 30 dagar.

Du bör även lägga större vikt vid uppläggningskostnaden jämfört med räntan om du planerar att betala tillbaka ditt sms lån omgående. Eftersom att lånet endast är på 2000 kr är det även smartast att undvika UC helt. Mer om varför du bör undvika UC kan du läsa nedan.

Fördelen med att ta ett lån på 2 000 kr är att sannolikheten att få lånet beviljat är mycket större än om du hade ansökt om en större summa. Utbetalningarna brukar normalt gå väldigt snabbt och smidigt så länge långivaren erbjuder direktbetalning till just din bank.

Har du ett bankkonto hos någon av storbankerna dvs. Swedbank, SEB, Handelsbanken etc. så brukar det inte vara några konstigheter. Värt att nämna är att du även bör kolla upp långivarens öppettider för direktutbetalning då detta kan skilja sig beroende på vilken aktör du väljer. Tänk även på att långivarens öppettider och utbetalningstider kan skilja sig och är i vissa fall olika.

Låna 2 000 kr utan UC

Varje gång en låneansökan görs behöver långivaren enligt svensk lag göra en kreditupplysning. En kreditupplysning behöver göras för att långivaren ska kunna avgöra din återbetalningsförmåga och ligger som underlag för om du får ditt sms lån beviljat eller inte.

Det vanligaste kreditupplysningsföretaget som de flesta känner till är Upplysnings Centralen. Utöver UC finns det dock flera alternativa kreditupplysningsföretag som långivaren kan välja att använda.

Många är införstådda i varför man vill undvika att ens kreditupplysning går via UC men för dom som inte vet handlar det i enkelhet om din förmåga att låna ett större belopp i framtiden. Om du ansöker om exempelvis ett billån eller ett huslån så kommer upplysningen ske via UC.

För många långivare räcker det med att du har gjort flera förfrågningar under en kortare period, normalt 1 år, för att neka dig lånet. Därför vill du alltid undvika UC speciellt om det handlar om ett lån på endast 2 000 kr.

Dom vanligaste alternativen till UC är Bisnode och Creditsafe. I dagsläget är det vanligare att långivare främst inom smslån använder sig av Bisnode eller Creditsafe i jämförelse med UC. Det handlar helt enkelt om att efterfrågan på att låna 2000 kr utan UC har ökat och att långivarna anpassar sitt utbud efter vad marknaden efterfrågar.

Låna 2 000 kr med betalningsanmärkning

Att ta ett lån på 2 000 kr med betalningsanmärkning kan i vissa fall kännas som en omöjlighet, vilket inte riktigt stämmer. Detta är något som var betydligt mycket svårare förr i tiden då det i stort sett var omöjligt att få ett lån beviljat om man hade dragit på sig en betalningsanmärkning.

Marknaden idag skiljer sig dock från förr och det finns ett flertal olika aktörer som accepterar dig att låna trots att du har en eller flera betalningsanmärkning.

När det även rör sig om mindre lånesummor brukar långivarna inte vara lika gällande betalningsanmärkningar. Har du däremot skulder hos Kronofogden blir det omöjligt att få ett lån beviljat.

Oavsett om du har betalningsanmärkningar, letar efter ett smslån med direkt utbetalning eller ett smslån utan UC så finns dom bästa alternativen samlade på denna sida.

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.