Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

Filtrera efter liknande belopp: 8000 kr / 9000 kr / 15 000 kr / 20 000 kr

ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB från 8 - 21:00, även lördag & söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 39%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 56,7-70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
credway långivare

Ränta*2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift:0:-

Lägsta lånebelopp:1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 60 dagar – 5 år

Åldersgräns:18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
brixo lån

Ränta* 29,95%Eff. ränta fr. 38,2% - 83,2%, nominell ränta 29,95% - 34,95%.

Startavgift: 495:-

Lägsta lånebelopp: 5,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 1 – 4 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Samma dag före 12:00 till alla banker.

Betalningsanm.ok: Ja Brixo godtar flera betalningsanm.

Utan UC: Nej

Inkomstkrav: Ja Årsinkomst på minst 200,000 kr/år.

LÅNA NU
flexlimit lån

Ränta* 3,25%Månadsränta f.n. 3,25%, eff. årsränta f.n. 58,74% - 147,16%

Startavgift: 380:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Direkt till Nordea/SHB, lördag kl. 10:00 - 17:00, sön 13:00 - 16:00.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Flexlimit använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (gäller även a-kassa & liknande)

LÅNA NU

Sms lån på 10 000 kr

Det är väldigt vanligt att man tar ett sms lån när man är i en ekonomiskt knepig situation och är i behov av snabba pengar omgående. Det kan vara att en oväntad kostnad som uppstår i hemmet eller den där resan du vill boka med kompisgänget innan priserna stiger.

Att låna 10.000 kr är ett vanligt belopp när det kommer till sms lån. Fördelarna med sms lån är många där en av fördelarna är att du kan låna mindre belopp. Som med allt har även sms lån negativa effekter men dom går att kontrollera om man sköter sina kort rätt.

Idag kan en majoritet av långivarna inom lånekategorin sms lån erbjuda ett lån på 10.000 kr. Detta gör att du som låntagare får många alternativ att välja bland och du kan enkelt jämföra dom på ett och samma ställe.

När du lånar pengar är det viktigt att tänka på vissa saker för att minimera dom totala lånekostnaderna. Alla långivare har olika erbjudanden och det kan vara svårt att veta vilken långivare som blir billigast.

Vi rekommenderar alltid att man betalar tillbaka sitt lån så fort man bara kan. Att göra amorteringsplanen så kort som möjligt är en viktig del av att få ner kostnaderna för lånet. Här gäller det dock att man är helt säker på att man kan hålla avbetalningsplanen. Ett sms lån blir snabbt dyrt om du hamnar efter med betalningar och det är inte att rekommendera.

Om scenariot skulle ske att du inte har möjlighet att betala av lånet i tid kan kostnaderna stiga markant och kostnader som dröjsmålsränta och förseningsavgifter tillkommer. Somliga långivare kan dock erbjuda att förlänga lånet mot en extraavgift som dessvärre ofta blir dyr. Om du är osäker och tvekar minsta lilla på hur dina inkomster kommer se ut framöver så rekommenderar vi att ta det säkra före det osäkra genom att istället lägga upp lånet under en lite längre tid. Garanterat det bästa alternativet för att slippa onödiga extraavgifter.

Låna 10 000 kr utan UC

Generellt sätt så kan dom flesta långivarna som erbjuder ett lån på 10 000 kr även erbjuda detta med en möjlighet att göra kreditupplysningen via ett alternativt kreditupplysningsföretag, exempelvis Bisnode. Detta betyder att den kreditupplysning som görs när du gjort din låneansökan tillhandahålls inte av Upplysnings Centralen (UC), utan istället av ett annat kreditupplysningsföretag.

Själva anledning till att företag som Upplysnings Centralen existerar är pga. den lagstiftning vi har i Sverige där banker, långivare och liknande företag som erbjuder denna typ av tjänst är tvungna att göra en bedömning av din aktuella ekonomiska situation samt återbetalningsförmåga när du ansökt om ett lån. Det är detta som kallas för en kreditupplysning och är något som ingen svensk långivare kan undvika.

Upplysnings Centralen är idag överlägset det största kreditupplysningsföretaget men fler och fler långivare (speciellt inom sms lån) börjar använda sig av andra kreditupplysningsföretag. Det finns en rad olika anledningar till detta, men för att nämna några är de avsevärt mycket billigare för långivare att göra en kreditupplysning hos ett annat företag än UC.

Man har även sett att efterfrågan för att låna 10 000 kr utan UC har senaste tiden blivit större vilket självklart leder till att aktörer inom sms lån vill vill kunna möta den ökade efterfrågan. Det kan i många fall vara fördelaktigt att välja att en kreditupplysning görs via ett annat företag än UC. Vi ska i detta lilla stycke kort förklara fördelarna för dig som är privatperson som funderar på att ansöka om ett lån på 10 000 kr utan UC.

Förenklat kan man säga att anledningen till varför man vill undvika UC när man lånar ett mindre belopp är för att varje ansökan sparas och påverkar din kreditvärdighet, hos UC, negativt.

Då alla större lån, billån eller bostadslån exempelvis, normalt går genom någon av dom större bankerna vill man hålla sin kreditvärdighet intakt. Alla större banker använder alltid UC och erbjuder inga alternativ. Så om du kan är det alltid fördelaktigt att välja en långivare som inte använder sig av UC.

Låna 10 000 kr med direkt utbetalning

För att du ska kunna få ditt lån snabbt utbetalt krävs det vissa förutsättningar för att detta ska vara möjligt. Du bör göra din ansökan under utbetalningstiden som långivaren har. Utbetalningstiden varierar mellan olika långivare och det är därför viktigt att kolla när din ansökan ska vara inlämnad senast för att du ska kunna ha pengarna på kontot samma dag.

Du behöver även kunna legitimera dig antingen via bankID, e-leg eller liknande. Det sista är att du och långivaren ska ha samma bank. Enkelt förklarat så krävs det att långivaren har en direktuppkoppling med den banken som du har. Idag har många långivare samarbeten med alla Sveriges större banker och det brukar aldrig vara några problem att hitta en långivare som samarbetar med din bank.

Låneprocessen tar normalt bara några minuter och du får normalt svar direkt på din ansökan. Om din ansökan blir godkänd och du har ansökt under rätt tid, har samma bank o.s.v så har du normalt pengarna på kontot inom några minuter.

Att tänka på när du lånar 10 000 kr

  • Låna inte 10 000 kr under för kort låneperiod. Var realistisk när du bestämmer under hur lång tid du vill lägga upp lånet.

  • Undvik gärna att förlänga ett sms lån om det inte är absolut nödvändigt. Onödiga extraavgifter kommer tillkomma och om du dessutom har tagit ett räntefritt lån kommer den perioden som var räntefri inte längre att gälla.

  • Ta inte detta typ av lån för att betala av andra lån, onödiga utgifter på krogen eller ifall du i förtid vet att du kommer ha svårt att betala tillbaka pengarna inom den avtalade låneperiod.

linnea


Författare: Linnea
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.