Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB från 8 - 21:00, även lördag & söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
flexlimit lån

Ränta* 3,25%Månadsränta f.n. 3,25%, eff. årsränta f.n. 58,74% - 147,16%.

Startavgift: 380:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Direkt till Nordea/SHB, lördag kl. 10:00 - 17:00, sön 13:00 - 16:00.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Flexlimit använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (gäller även a-kassa & liknande)

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 39%Nom. årsränta 59% (smslån), 39% (flexilån), eff. ränta 56,7%-70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
mobillån logga

Ränta* 3,25%Månadsränta 3,25%, kreditränta f.n. 39%, eff. ränta fr. 47% - 83%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 40,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 2 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Direkt mellan kl. 8:00 - 18:00 till alla storbanker (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Mobillån använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
daypay lån

Ränta* 8%Effektiv ränta 33,08% - 2222%, månadsränta 8% - 29%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 5 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Direkt före 19:00, lör/sön: 11:00 - 18:00 till Swedbank och HB.

Betalningsanm.ok: Ja DayPay godtar betalningsanm, men bör vara gamla.

Utan UC: Ja DayPay använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 50,000 kr/år).

LÅNA NU

Låna pengar utan fast jobb

Att få ett lån utan fast anställning kan i många fall vara lite krångligt då banken har svårt att avgöra hur din återbetalningsförmåga faktiskt ser ut. Självklart spelar din övriga ekonomiska situation roll samt vad du faktiskt ska använda lånet till.

Att låna pengar utan fast jobb gör dock allting lite svårare. För bostadslån t.ex. kräver banken i princip alltid att den som gör en ansökan har fast anställning. Ett alternativ kan vara att använda sig av en s.k. medlåntagare just när det gäller bolån.

Om det handlar om mindre lån är det normalt inga större problem alls att få ett lån utan fast inkomst. Observera att det skiljer sig mellan banker som Nordea & Handelsbanken jämfört med mindre långivare som tex Credway eller Frogtail.

Generellt kan man säga att det är betydligt mycket svårare att låna pengar utan fast anställning hos en av dom större bankerna jämfört med mindre kreditbolag.

Många har tyvärr missuppfattningen att smslån och snabblån är väldigt dyrt och att räntorna är skyhöga. Självklart finns det långivare som tar höga räntor men majoriteten av långivarna är absolut inte dyrare om man jämför med dom större bankerna.

Ibland kan det faktiskt bli billigare att ta ett snabblån utan fast inkomst jämfört med att ta ett traditionellt lån. Många långivare har väldigt bra erbjudanden generellt och framförallt för dig som tar ett lån för första gången. Tänk även på att du kan ta ett lån utan upplysning med UC om du använder dig av exempelvis en av långivarna du kan hitta på denna sida.

Då det finns många långivare på marknaden ökar konkurrensen vilket är bra för dig som letar efter att låna utan fast anställning. Den hårda konkurrensen om kunderna gör att långivarna tvingas till att i princip slåss om dom som letar efter ett lån.

Ett vanligt exempel på just detta är att många långivare erbjuder sina första kunder ett lån helt gratis. Inga räntor, inga uppläggningsavgifter, inga aviavgifter eller andra dolda avgifter. Du betalar helt enkelt tillbaka exakt samma summa som du lånade, inte en krona mer.

Det kan låta konstigt eller kanske helt osannolikt men långivarna gör detta för att få dig som kund. Tanken är att nästa gång du behöver ta ett lån så ska du vara så nöjd med långivaren att du väljer att låna av dom igen. Det bör dock tilläggas att lånet är gratis, om du betalar tillbakaden beloppet du lånade inom den utsatta löptiden.

Gör du inte detta kan olika straffavgifter samt räntor träda i kraft. Detta leder mig in på anledningen till varför smslån har fått ett dåligt rykte. Nej, smslån är inte dyrt om du betalar enligt din avbetalningsplan som du och långivaren har kommit överens om.

Om du dock av någon anledning inte sköter dina betalningar kan räntorna öka och ett litet lån kan snabbt bli dyrt. Det är därför av största vikt att du aldrig lånar mer pengar än du förmår att betala tillbaka i tid.

Lån utan fast jobb – Att tänka på

Många av långivarna som vi har listat på denna sida ser inte så mycket på ditt förflutna utan fokuserar mer på hur din betalningsförmåga ser ut idag. Det ligger i din fördel som letar efter att låna pengar utan fast inkomst.

Detta innebär att även du som har betalningsanmärkningar, behöver låna pengar akut med skulder, eller har skulder hos inkasso också får en rättvis chans att faktiskt få din sak prövad. Detta gäller även dig som kanske inte har något jobb eller har inte har ett s.k. fast jobb.

Tänk även på att om det handlar om ett mindre belopp som du önskar låna så finns det långivare som kan erbjuda dig ett helt räntefritt lån. Normalt måste det vara första gången du lånar av den specifika långivaren samt handla om ett mindre belopp. Viktigt att tänka på är

När du har hittat rätt långivare så tar själva ansökningsprocessen ofta inte mer än någon minut. Många långivare erbjuder även att du kan logga in med bank-ID vilket gör själva låneprocessen ännu enklare. När du har lämnat in din låneansökan får du ofta svar direkt. Detta kan dock variera beroende på vilken tid på dygnet du gör din ansökan.

Det kan även skilja sig mellan långivarna så var noga med att kolla upp hur långt tid det tar innan du får dina pengar. Det normala är dock att om du får din ansökan beviljad så får du ditt smslån utbetalt direkt. Detta brukar innebära att du normalt har pengarna på kontot inom 15 minuter. Någonting som är viktigt att tänka på är att långivaren du väljer samarbetar med den banken du önskar få pengarna utbetalda till. Så om du vill ta ett snabblån till Swedbank exempelvis måste också långivaren ha direktuppkoppling för att du ska kunna få dina pengar omgående.

Läs igenom vilka villkor det är som gäller noga innan du väljer att skicka in din ansökan. Ta även reda på vad som skulle inträffa om du mot förmodan inte skulle ha möjlighet att följa den uppsatta amorteringsplanen. Vi på bästa sms lånet rekommenderar ingen att låna pengar om dom inte behöver eller vet att dom inte kommer kunna betala tillbaka pengarna inom den utsatta återbetalningstiden.

linnea


Författare: Linnea
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.