Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB från 8 - 21:00, även lördag & söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
credway långivare

Ränta* 2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 60 dagar – 5 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
loanstep lån

Ränta* 3,25%Månadsränta 3,25%, kreditränta f.n. 39%, eff. ränta f.n. 47% - 83%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 5,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 2 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:30 till SEB, Nordea, Swedbank, SHB (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Ja Loanstep godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Loanstep använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 150,000 kr/år).

LÅNA NU
flexlimit lån

Ränta* 3,25%Månadsränta f.n. 3,25%, eff. årsränta f.n. 58,74% - 147,16%

Startavgift: 380:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Direkt till Nordea/SHB, lördag kl. 10:00 - 17:00, sön 13:00 - 16:00.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Flexlimit använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (gäller även a-kassa & liknande)

LÅNA NU
vivus långivare

Ränta* 3,21%Månadsränta 3,21%, effektiv ränta mellan 95,9% - 1907%.

Startavgift: 495:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 7 dagar – 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Direkt till Nordea/SHB även helger, samma dag före 13:00 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Vivus godtar 10 st. betalningsanm.

Utan UC: Ja Vivus använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Fast inkomst (gäller även a-kassa & liknande).

LÅNA NU

Smslån med Creditsafe

Det finns många anledningar till varför det är fördelaktigt att låna pengar med Creditsafe, speciellt om du letar efter ett smslån med flera betalningsanmärkningar. Ett lån med Creditsafe innebär att din låneansökan inte registreras på samma sätt som om du ansöker om ett lån som använder sig av UC för att göra en kreditupplysning. Om du exempelvis vill ha ett lån med svag kreditvärdighet utan uc är en långivare som använder Creditsafe ett bra alternativ.

På denna sida har vi samlat alla dom bästa långivarna som använder Creditsafe för att du enkelt ska kunna det bästa lånet och samtidigt slippa UC. Vi uppdaterar vår lista med långivare kontinuerligt och lägger till alla nya lån med Creditsafe så länge långivarna håller den standard som vi anser rimlig. Detta gör att du enkelt kan navigera och hitta ett smslån med Creditsafe som passar dina önskemål.

Varje gång du tar ett smslån görs en kreditupplysning av långivaren. Det är upp till långivaren själv att välja vilket kreditupplysningsföretag dom vill använda sig av och det finns flera olika skillnader mellan dessa kredutupplysningsföretag.

Generellt kan man säga att Banker och större långivare som lånar ut stora belopp eller t. ex. bostadslån använder sig av vad som kallas för UC-upplysningar. Kreditgivaren som lånar ut ett större belopp vill säkerställa att långivaren verkligen har möjlighet att återbetala lånet efter utsatt återbetalningstid och då väljer dom att använda sig av UC.

Anledningen till detta är att en UC-kontroll är mer omfattande och även redogör tidigare låneansökningar som du har gjort under den senaste perioden. Problemet är att varje gång du gör en låneansökan genom så görs en ny upplysning. Ett vanligt fel personer som är ute efter ett lån gör är att skicka sin ansökning till flera långivare som använder sig av UC. Detta gör då att flera upplysningar görs under en kort period vilket påverkar både din kreditvärdighet och möjligheten att få lån negativt.

En av dom vanligaste anledningarna till att personer som ansöker om ett lån får sin ansökan avslagen är just p.g.a. att dom har för många förfrågningar under för kort tid. Det är här den stora skillnaden mellan UC och egentligen alla andra kreditupplyssningsföretag ligger. Det är även här fördelen att använda sig av en långivare som inte använder UC gör sig förstådd.

Om du behöver ett mindre lån under en kortare period är det starkt rekommenderat att du inte ansöker hos en långivare som använder UC. Många som är i jakt på sms lån behöver även få smslånet utbetalt direkt. Anledningen är att för varje gång du ansöker om ett lån och UC är inblandat får det en negativ effekt på dina möjligheter till framtida lån.

Om du vill ta ett störra lån, t.ex. till en bostad bör du ha så få kreditupplysningar som möjligt. Och när du ansöker om ett bostadslån finns det ingen långivare som ger ut ett lån på den summan utan att använda sig av UC. Så regeln är att när det är ett mindre lån så bör man använda sig av en långivare som inte använder UC så att när man väl vill ta det där stora hus eller billånet så har man inga kreditupplysningar registrerade.

Vad är creditsafe?

Creditsafe startade redan 1997 och är idag en internationell koncern med över 15 kontor runt om i Asien, Europa samt Nordamerika. Creditsafe är ett upplysningsföretag som erbjuder kreditupplysningar till företag, myndigheter, samt organisationer av olika slag. Creditsafe erbjuder låga priser på sina kreditupplysningar i jämförelse med andra företag inom samma bransch utan att för den delen tumma på hur korrekt informationen är som kunden får.

Creditsafe hämtar sin information från Skatteverket, Kronofogden, Bolagsverket, SPAR, lantmäteriet och en rad andra myndigheter. Creditsafe uppdaterar den information dom har på en daglig basis så att kunden alltid får den mest korrekta bilden av låntagaren.

Fördelar med Creditsafe

Att låna med Creditsafe är högst fördelaktigt och det är många som undrar vilka långivare som använder Creditsafe. Det är av den enkla anledningen som vi har skapat denna sida, för att du enkelt ska kunna jämföra alla smslån som använder Creditsafe.

Som tidigare nämnt så registreras ingen kreditupplysning hos UC vilket helt klart är den största fördelen med att använda sig av Creditsafe eller ett annat alternativ till UC. Någonting som bör nämnas är att ju fler förfrågningar du har desto sämre blir din kreditvärdighet (om du använder UC). Att få en upplysning gjort på sig själv av Creditsafe påverkar alltså inte din kreditvärdighet negativt.

Om du redan har gjort misstaget att få sitta i en situation där du har många förfrågningar hos UC är chansen högre att du får ett lån beviljat om långivaren använder sig av Creditsafe jämfört med UC. Långivaren får mindre information från Creditsafe om man jämför med t.ex. UC vilket kan öka chanserna för dig att få din ansökan beviljad.

Sammanfattningsvis kan man säga att ta ett lån via Creditsafe ger dig en högre chans att få ditt lån godkänt samtidigt som det påverkar din kreditvärdighet avsevärt mindre om man jämför med UC.

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.