ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank, SEB från 8 - 21:00, även lördag/söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
loanstep lån

Ränta* 3,25%Månadsränta 3,25%, kreditränta f.n. 39%, eff. ränta f.n. 47% - 83%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 5,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 2 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:30 till SEB, Nordea, Swedbank, SHB (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Ja Loanstep godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Loanstep använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 150,000 kr/år).

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 59%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
credway långivare

Ränta* 2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 5 mån – 6 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
smspengar långivare

Ränta* 3,27% Effektiv ränta från 51,95% till 77,75%.

Startavgift: 320:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – långt

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Smspengar använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU

Vi har skapat sidan bästa sms lånet med fokus på att underlätta för dig som letar efter det bästa möjliga sms lånet för just din situation. Marknaden är bokstavligt talat översvämmad med olika långivare och det kan lätt bli tradigt att sitta och leta runt på olika sidor efter det lånet som passar dig bäst. Med det i åtanke skapade vi denna webbplats för att du ska slippa leta runt och istället få alla långivare presenterade på ett och samma ställe. Detta gör att du enkelt kan jämföra lånens olika villkor som ränta, startavgifter, återbetalningstider m.m.

Det är självklart viktigt att ha koll och känna till dom olika villkoren man accepterar när man väljer att ta ett lån oavsett belopp. Dock bör man notera att det är extra viktigt när man tar ett lån av denna typ då kostnaderna kan skilja sig markant mellan dom olika långivarna och ett litet lån ofta kan bli väldigt dyrt om man inte tänker efter noga innan man gör sitt val. Förklaringen till detta ligger i att räntan ofta eskalerar i en rasande takt om man inte betalar tillbaka sitt lån under utsatt återbetalningstid.

Det är av denna anledning som sms lån även kallat snabblån har fått sitt dåliga rykte. Vi på bästa smslånet anser att denna bild är en något onyanserad bild av sms lån och tycker att den är relativt orättvis. Förklaringen till ovanstående argument är att ett sms lån kan vara helt gratis. En vanlig förekomst som långivarna använder för att locka till sig kunder på den hårt konkurrensutsatta marknaden är att just erbjuda det första lånet helt kostnadsfritt. Inga avgifter, ingen ränta & inga dolda kostnader. Du lånar 3,000 kr och du betalar tillbaka exakt 3,000 kr. Enligt vår uppfattning finns det ingen av dom större bankerna som erbjuder något liknande idag och om du som läser detta inte håller med får ni mer än gärna skicka ett mail och visa på motsatsen.

Sms lån – Hur fungerar det?

När du har hittat en långivare som du anser vara det rätta valet för dig går själva låneprocessen nästintill alltid väldigt snabbt. Efter att du har gjort din ansökan får du i regel svar direkt på skärmen om din ansökan har blivit beviljad eller ej. I vissa fall kan ansökningsprocessen ta något längre tid om långivaren vill gå igenom din ansökan manuellt. Detta kan ske om du som ansöker om lånet har speciella omständigheter. Ett exempel på detta kan vara att du inte har någon taxerad inkomst från föregående år men har ett arbete i nuläget. Ett annat exempel kan vara när du vill ta ett lån utan fast anställning. Då kan du behöva skicka in dina senaste lönespecifikationer för att påvisa din inkomst.

När du har fått ditt lån beviljat sker utbetalningen av pengarna relativt fort. Detta varierar väldigt mycket beroende på vilken långivare du väljer så var noga med att titta igenom deras information om utbetalning innan du skickar in din ansökan. Här kan du hitta alla smslån med direkt utbetalning. I många fall har du pengarna på kontot redan inom 15 minuter och det finns även flera långivare som erbjuder utbetalning under helger.

Att Jämföra smslån – Varför det är så viktigt

Att jämföra smslån är den viktigaste delen när du funderar på att ta ett sms lån. Alla långivare erbjuder olika typer av räntor, uppläggningsavgifter, återbetalningstider och det är därför avgörande att du lägger tid på att jämföra smslån. Dom flesta som överväger att ta ett sms lån behöver ofta pengarna fort och det är lätt hänt att man inte tar sig tid för att faktiskt hitta det bästa lånet med dom bästa villkoren.

Det du bör tänka på när du börjar jämföra smslån är flera saker. Självklart är det viktigt att du jämför dom vanliga sakerna som ränta, återbetalningstid, och andra faktorer som exempelvis om långivaren använder UC o.s.v. Det kan vara fördelaktigt av flera anledningar att ta ett smslån utan uc. Det många glömmer när dom jämför smslån och som vi också anser är en av dom viktigaste faktorerna är ränta. När vi pratar om ränta syftar vi inte på den ränta som du har om du sköter din avbetalningsplan utan den ränta som uppkommer om du mot förmodan inte skulle ha möjlighet att betala tillbaka ditt sms lån i tid.

Många långivare har en relativt låg ränta om du sköter din avbetalningsplan men det många inte känner till är att räntan kan öka dramatiskt om du inte har möjlighet att följa din och långivarens överenskomna avbetalningsplan. Därför vill vi stressa det faktum att man alltid bör se över vad som händer om man inte kan betala tillbaka sitt sms lån i tid.

Dom bästa lånen är nödvändigtvis inte dom lånen med lägst initial ränta utan man måste titta på helheten. Om du lånar ett mindre belopp kan uppläggningsavgiften vara en större kostnad än själva räntekostnaden och då är det även en viktig faktor att se över. När du har hittat dom bästa lånen enligt dig är det viktigt att titta på alla faktorer för att avgöra vilket lån som faktiskt är det bästa lånet för just dig.

Det kan låta lite knepigt att avgöra vilket som är det bästa lånet men egentligen är det ganska enkelt. Om du lånar ett mindre belopp som du kommer betala tillbaka inom en kort tid är saker som vilken uppläggningsavgiften dom olika långivarna erbjuder den viktigaste faktorn. Om du lånar ett större belopp är uppläggningsavgiften inte lika viktig utan då är räntan den faktorn som man bör lägga störst vikt vid. För att göra det så enkelt som möjligt för dig har vi samlat vad vi anser vara dom bästa sms lånen så att du snabbt och enkelt kan jämföra och hitta det bästa lånet för just dig och din unika situation.

Vi har gått igenom alla sms lån på marknaden extremt noggrant och på denna webbplats hittar du inga dåliga långivare som det tyvärr finns en hel uppsjö av inom just denna bransch. Självklart måste långivaren tjäna pengar på sin verksamhet men vi anser att det finns en gräns för vad som är okej. Om man befinner sig i en situation där man måste låna pengar befinner man sig i en utsatt situation. Att utnyttja denna situation och ta ut enorma räntor som många dåliga långivare gör är rent ut sagt inte okej och det är med det i åtanke som vi har skapat denna webbplats.

Vad ska jag göra om jag inte kan betala tillbaka mitt sms lån i tid?

Det absolut viktigaste är att du inte stoppar huvudet i sanden utan faktiskt kontaktar långivaren och förklarar hur situationen ser ut. Om du har tur kan långivaren ha överseende och ge dig en förlängd återbetalningstid eller ge dig möjligheten att betala tillbaka lånet i mindre summor månadsvis. Många långivare är flexibla så länge du som har tagit lånet gör ansträngningen och faktiskt kontaktar dom.

Med detta sagt vill vi på bästa smslånet påpeka att vi inte uppmanar någon att låna pengar som dom vet kommer bli svårt att återbetala i tid. Vi uppmanar egentligen ingen till att låna överhuvudtaget men vi inser att det finns situationer där sms lån kan vara en bra lösning om det betalas tillbaka i tid. Vi uppmanar alla som tänker att ta ett sms lån att vara noga med att läsa igenom all information som långivaren tillhandahåller och utifrån det göra det smartaste möjliga valet. Om du har några frågor, funderingar eller bara vill komma i kontakt med oss så är du hjärtligt välkommen att fylla i kontaktformuläret längst ner på denna sida.

Oavsett om du letar efter ett smslån med betalningsanmärkning, vill undvika UC eller låna 3000 kr i 30 dagar så har vi på bästa smslånet ett lån som passar dig.

linnea


Författare: Linnea
Skribent på Bästa sms lånet

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.