Senast uppdaterad

ikon med ett förstoringsglas

Hitta rätt lån för dig

ikon med två personer som skakar hand

Ansök helt kostnadsfritt

ikon med hand som håller pengar

Få pengarna direkt

logg lumify

Ränta* 12,87%*Effektiv min-/maxränta från 12,87% till 236,65%, nom. ränta 39,5%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 2,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Inom 10 minuter till SEB. Övriga banker samma dag vid ansökan innan 13:30.

Betalningsanm.ok: Ja Lumify godtar flera betalningsanmärkningar.

Utan UC: Ja Använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
ferratum långivare

Ränta* 3,3%Fast månadsränta 3,3%, nominell ränta f.n. 39,6%, effektiv ränta 47,64%, dagsränta 0,1085%

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 45,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 5 år

Åldersgräns: 21 år

Direktutbetalning: Ja Direktutbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank, SEB från 8 - 21:00, även lördag/söndag kl. 11:00 - 18:00.

Betalningsanm.ok: Ja Ferratum godtar sex (6) betalningsanmärkningar, men de ska vara äldre än sex (6) mån.

Utan UC: Ja Ferratum använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Ha en deklarerad inkomst.

LÅNA NU
loanstep lån

Ränta* 3,25%Månadsränta 3,25%, kreditränta f.n. 39%, eff. ränta f.n. 47% - 83%.

Startavgift: 395:-

Lägsta lånebelopp: 3,000:-

Högsta lånebelopp: 5,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – 2 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:30 till SEB, Nordea, Swedbank, SHB (lördag 10:00 - 15:00).

Betalningsanm.ok: Ja Loanstep godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Loanstep använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 150,000 kr/år).

LÅNA NU
monetti lån

Ränta* 59%Nominell årsränta 59 %, effektiv ränta 70%.

Startavgift: 350:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 20,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar - 1 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Ja Monetti godtar 10 betalningsanm.

Utan UC: Ja Monetti använder Bisnode Kredit.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU
credway långivare

Ränta* 2,17%Fast månadsränta: 2,17%, effektiv max-ränta: 29,33%.

Startavgift: 0:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 5 mån – 6 år

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Nordea, SEB, SHB, Swedbank även helger, före 13:30 (övriga).

Betalningsanm.ok: Ja Credway godtar flera betalningsanm, men de ska vara äldre än sex (6) månader.

Utan UC: Ja Credway använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (minst 120,000 kr/år).

LÅNA NU
smspengar långivare

Ränta* 3,27% Effektiv ränta från 51,95% till 77,75%.

Startavgift: 320:-

Lägsta lånebelopp: 1,000:-

Högsta lånebelopp: 30,000:-

Min-/max låneperiod: 30 dagar – långt

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja Före 13:00 till SEB, Nordea, Danske Bank, Swedbank, SHB.

Betalningsanm.ok: Nej

Utan UC: Ja Smspengar använder Creditsafe.

Inkomstkrav: Ja Deklarerad inkomst (belopp ej specificerat).

LÅNA NU

Vad är ett sms lån ?

Sms lån är en låneform där du som privatperson kan låna både mindre och större belopp beroende på vilken långivare du väljer. Normalt är att sms lån är på mindre belopp som ofta har en kortare återbetalningstid jämfört med andra typer av låneformer. Sms lån är även den låneformen som generellt godkänner flest ansökningar.

Detta beror främst på att långivarna som erbjuder sms lån har lägre krav på dig som låntagare. En majoritet av långivarna accepterar saker som tidigare betalningsanmärkningar, tidigare skulder och krediter och har generellt lägre krav på vilken typ av anställningsform du har samt vilken inkomst du har.

Ett sms lån betalas normalt ut redan samma dag och ansökningsprocessen går väldigt mycket snabbare om du jämför med exempelvis en av dom större bankerna som Nordea och Handelsbanken. Sammanfattningsvis är sms lån en låneform som erbjuder snabb behandling av din låneansökan, blixtsnabba utbetalningar och ställer lägre krav på dig som långivare jämfört med andra typer av låneformer.

Vi har skapat sidan bästa sms lånet med fokus på att underlätta för dig som behöver låna pengar och letar efter det bästa möjliga sms lånet för just din situation. Vi har samlat dom bästa lånen som även passar för dig som letar efter ett smslån med betalningsanmärkningar, behöver ett lån med svag kreditvärdighet utan uc, eller vilket annat typ av sms lån du kan tänka dig. Vi har även sorterat lånen så att du enkelt ska kunna hitta rätt sms lån för just dig. Några exempel på sidor vi har skapat för att underlätta för dig att hitta det bästa lånet är:

Marknaden är bokstavligt talat översvämmad med olika långivare och det kan lätt bli tradigt att sitta och leta runt på olika sidor efter det lånet som passar dig bäst. Med det i åtanke skapade vi denna webbplats för att du ska slippa leta runt och istället få alla långivare presenterade på ett och samma ställe. Detta gör att du enkelt kan jämföra lånens olika villkor som ränta, startavgifter, återbetalningstider m.m. Vi har även tagit med vad vi anser vara dom bästa nya långivarna så att du ska kunna jämföra nya smslån. Även om du letar efter ett väldigt specifikt typ av lån som att du exempelvis vill låna pengar utan uc med bankid ska det vara enkelt att hitta just den långivaren som erbjuder detta.

Det är självklart viktigt att ha koll och känna till dom olika villkoren man accepterar när man väljer att ta ett lån oavsett belopp. Dock bör man notera att det är extra viktigt när man tar ett lån av denna typ då kostnaderna kan skilja sig markant mellan dom olika långivarna och ett litet lån ofta kan bli väldigt dyrt om man inte tänker efter noga innan man gör sitt val. Förklaringen till detta ligger i att räntan ofta eskalerar i en rasande takt om man inte betalar tillbaka sitt lån under utsatt återbetalningstid.

Det är av denna anledning som sms lån även kallat snabblån har fått sitt dåliga rykte. Vi på bästa smslånet anser att denna bild är en något onyanserad bild av sms lån och tycker att den är relativt orättvis. Förklaringen till ovanstående argument är att ett sms lån kan vara helt gratis. En vanlig förekomst som långivarna använder för att locka till sig kunder på den hårt konkurrensutsatta marknaden är att just erbjuda det första lånet helt kostnadsfritt. Inga avgifter, ingen ränta & inga dolda kostnader. Du lånar 3,000 kr och du betalar tillbaka exakt 3,000 kr. Enligt vår uppfattning finns det ingen av dom större bankerna som erbjuder något liknande idag och om du som läser detta inte håller med får ni mer än gärna skicka ett mail och visa på motsatsen.

Sms lån – Hur fungerar det?

När du har hittat en långivare som du anser vara det rätta valet för dig går själva låneprocessen nästintill alltid väldigt snabbt. Efter att du har gjort din ansökan får du i regel svar direkt på skärmen om din ansökan har blivit beviljad eller ej. I vissa fall kan ansökningsprocessen ta något längre tid om långivaren vill gå igenom din ansökan manuellt. Detta kan ske om du som ansöker om lånet har speciella omständigheter. Ett exempel på detta kan vara att du inte har någon taxerad inkomst från föregående år men har ett arbete i nuläget. Ett annat exempel kan vara när du vill ta ett lån utan fast anställning. Då kan du behöva skicka in dina senaste lönespecifikationer för att påvisa din inkomst.

När du har fått ditt lån beviljat sker utbetalningen av pengarna relativt fort. Detta varierar väldigt mycket beroende på vilken långivare du väljer så var noga med att titta igenom deras information om utbetalning innan du skickar in din ansökan. Här kan du hitta alla smslån med direkt utbetalning. I många fall har du pengarna på kontot redan inom 15 minuter och det finns även flera långivare som erbjuder utbetalning under helger.

Sms lån är även en av dom få låneformerna där det under normala omständigheter inga problem att få ett lån beviljat trots tidigare betalningsanmärkningar. Oavsett om du har fått den nyligen eller har en eller flera äldre anmärkningar finns det flera långivare att välja mellan.

Ett smslån kommer normalt i ett fast lånebelopp och med en fast återbetalnings eller amorteringstid. Normalt får du självklart välja dessa själv men dom är normalt relativt korta i förhållande till andra lån. En annan skillnad mellan andra låneformer och smslån är att tiden från att du gör din ansökan tills att du får dina pengar normalt är väldigt kort. Ofta får du svar på din ansökan direkt och om du har en av dom vanligare bankerna så har du normal pengarna redan inom en timme.

Det är även viktigt att man väljer en långivare som gärna har flera tidigare omdömen och som gärna har funnits på marknaden ett tag. Alla långivare som du hittar på denna sida är självklart säkra alternativ som är godkända av finansinspektionen. Det är ytterst sällan det är eller har varit några problem med företag inom smslån men är alltid bra att vara eftertänksam speciellt när det handlar om att låna pengar. En annan fördel med smslån är att du som vi ofta nämner kan använda dig av alternativa kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Ett lån med Creditsafe påverkar inte din kreditvärdighet alls på samma sätt som samma lån fast med UC hade gjort.

Smslån är även en av dom få låneformerna där man kan låna väldigt små belopp. Detta i kombination med snabba utbetalningar är förmodligen några av anledningarna till varför marknaden växer varje år. I dagsläget finns det långivare som erbjuder lån på 1000 kr. Ofta kommer denna typen av mindre lån med en fast återbetalningsplan som normalt är 30 eller 60 dagar. Om du lånar 2000 kr eller lånar 5000 kr räknas även det som mindre lån och har ofta även dessa fast återbetalningstid.

Kan alla ta ett sms lån ?

Alla långivare har självklart olika krav på dig som låntagare men jämfört med andra låneformer är sms lån den låneformen som har högst grad av godkännande av låneansökningar. Med det sagt innebär detta inte att vem som helst kan ta ett sms lån. Normalt är att sms lån accepterar både betalningsanmärkningar, skulder och ställer lägre krav på dig som låntagare.

Dock finns det några saker som kan göra att du inte kan få godkänt på ett sms lån. Ett exempel på detta är om du har för många kreditupplysningar under en för kort tid. Många känner inte till denna faktor och gör felet att dom skickar in ansökningar till flera långivare samtidigt. Detta är inte en bra idé då varje ansökning du gör resulterar i en kreditupplysning. En annan faktor som kan påverka att du blir nekad ett sms lån är om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden. I dagsläget är det ytterst få långivare som accepterar detta.

Ytterliggare en faktor som kan påverka är om du inte har någon inkomst alls. Jämfört med andra större banker accepterar vissa långivare inom sms lån att du har en alternativ inkomst. Exempel på vad en alternativ inkomst kan vara är A-kassa, CSN, och andra typer av intäkter som inte kommer från en vanlig anställning.

Hur ansöker jag om ett sms lån ?

Det är viktigt att poängtera att du bör vara noggrann i ditt val av långivare. Titta noga igenom dom olika krav som långivaren ställer på dig som låntagare. Det finns vissa krav som ålder, årsinkomst, betalningsanmärkningar och andra faktorer som gör att du blir automatiskt nekad om du ej uppfyller dessa krav. När du har hittat en långivare som passar dig så är själva ansökningsprocessen väldigt enkel. Du anger vilken summa du vill låna, accepterar låneavtalet med någon form av E-legitimation som exempelvis bankID eller mobilt bankID. Efter att du har godkänt din låneansökan varierar det något gällande hur lång tid det tar innan du får ett besked. Normalt är att du får besked direkt på skärmen efter att du har skickat in din låneansökan.

Dock finns det vissa saker som kan göra att tiden mellan att du skickar in din ansökan och att du får ett besked kan bli fördröjt. Ett vanligt exempel på detta är om du har en låg eller ingen deklarerad inkomst föregående år. En kreditupplysning ger alltid ut information som är baserat på föregående år. Så om du har en annan ekonomisk situation idag kommer du behöva kompletera din låneansökan. Detta görs normalt via arbetsgivarintyg eller lönespecifikationer.

Hur mycket kan jag låna genom ett sms lån ?

Alla långivare erbjuder olika stora lånesummor men dom vanligaste maxbeloppen är 30 – 50 tusen kronor. Det finns vissa långivare som erbjuder sms lån på över 50 000 kr men med tanke på snitträntan på ett sms lån rekomenderar vi på bästa smslånet inte att man använder sig av sms lån om man ska låna ett så pass stort belopp. Det minsta beloppet du kan låna i dagsläget är 500 kr men det är ytterst få långivare som erbjuder ett sånt lågt lånebelopp. Om du vill låna 1000 kr så finns det dock en hel del långivare att välja bland. Dom flesta långivare har en lägre gräns där dom vanligaste summorna är 3000 och 5000 kr.

Varför kallas det sms lån ?

Det finns många olika anledningar till varför det heter eller kallas sms lån. Det finns en felaktig uppfattning om att sms lån tas just via sms. Att denna felaktiga uppfattning har uppstått är inte speciellt märkligt med tanke på att det heter just sms lån.

En av dom främsta anledningarna till uppkomsten av namnet är på grund av hur långivarna kommunicerade med sina låntagare. I början skedde mer av kommunikationen via sms jämfört med idag. Idag kan det fortfarande förekomma kommunikation via sms men endast då i form av reklam eller viktig information.

Idag sker alla steg inom låneprocessen via internet. Självklart går det att söka sms lån även via mobilen eller surfplattan men det som alltid krävs är en internetuppkopling. När det kommer till andra typer av låneformer är det vanligt att man får ett skuldebrev hemskickat som man i sin tur ska signera och sedan retunera till långivaren.

Detta sker via E-legitimation inom smslån vilket gör att hela processen från ansökan till det att du har fått pengarna utbetalda på angivet konto blir mycket kortare. Detta är en av dom anledningarna som gör att just smslån som låneform är så populär.

Fördelar med Sms lån

Det finns en rad olika fördelar med smslån jämfört med många andra låneformer. Smslån är generellt enklare att få beviljade och mer flexibla i sina vilkor. Men det finns även flera andra fördelar som kan vara bra att känna till.

Du får svar på din låneansökan direkt: I nästan alla fall erbjuder långivaren svar direkt efter att din låneansökning har behandlats. Detta går normalt på några sekunder och du får svar på skärmen om du har blivit beviljad lånet eller inte. I viss fall kan långivaren kräva att du kompletterar din ansökan med exempelvis lönespecifikationer vilket självklart fördröjer processen.

Erbjuder snabba utbetalningar: En majoritet av alla långivare erbjuder extra snabba utbetalningar. Normalt handlar det om att du kan få pengarna direkt eller inom en timme. Detta är dock inte alltid fallet och långivaren måste samarbeta med din bank för att du ska kunna få pengarna direkt. Har du en av Sveriges vanligare banker är detta aldrig något problem.

Flexibla: Många långivare är väldigt flexibla och accepterar normalt både skulder och tidigare betalningsanmärkningar. Det är även en bra låneform för dig som letar efter ett lån och har väldigt specifika krav. Ett exempel på det kan vara ett lån med svag kreditvärdighet utan uc. Detta gör att smslån är någonting som passar även dom personerna som normalt inte får godkänt på sin låneansökan hos någon av dom större långivarna eller bankerna.

Jämföra sms lån

Att jämföra sms lån är den viktigaste delen när du funderar på att ta ett sms lån. Alla långivare erbjuder olika typer av räntor, uppläggningsavgifter, återbetalningstider och det är därför avgörande att du jämför smslån. Dom flesta som överväger att ta ett sms lån behöver ofta pengarna fort och det är lätt hänt att man inte tar sig tid för att faktiskt hitta det bästa lånet med dom bästa villkoren.

Det du bör tänka på när du jämför smslån är flera saker. Självklart är det viktigt att du jämför dom vanliga sakerna som ränta, återbetalningstid, och andra faktorer som exempelvis om långivaren använder UC o.s.v. Det kan vara fördelaktigt av flera anledningar att ta ett smslån utan uc. Det många glömmer när dom jämför smslån och som vi också anser är en av dom viktigaste faktorerna är ränta. När vi pratar om ränta syftar vi inte på den ränta som du har om du sköter din avbetalningsplan utan den ränta som uppkommer om du mot förmodan inte skulle ha möjlighet att betala tillbaka ditt sms lån i tid. Det är därför väldigt viktigt att du jämför smslån utan UC och inte bara tar det första sms lånet du hittar utan UC.

Många långivare har en relativt låg ränta om du sköter din avbetalningsplan men det många inte känner till är att räntan kan öka dramatiskt om du inte har möjlighet att följa din och långivarens överenskomna avbetalningsplan. Därför vill vi stressa det faktum att man alltid bör se över vad som händer om man inte kan betala tillbaka sitt sms lån i tid.

Dom bästa lånen är nödvändigtvis inte dom lånen med lägst initial ränta utan man måste titta på helheten. Om du lånar ett mindre belopp kan uppläggningsavgiften vara en större kostnad än själva räntekostnaden och då är det även en viktig faktor att se över. När du har hittat dom bästa lånen enligt dig är det viktigt att titta på alla faktorer för att avgöra vilket lån som faktiskt är det bästa lånet för just dig. Det är väldigt viktigt att du jämför sms lån ordentligt innan du skickar in din ansökan.

Det kan låta lite knepigt att avgöra vilket som är det bästa lånet men egentligen är det ganska enkelt. Om du lånar ett mindre belopp som du kommer betala tillbaka inom en kort tid är saker som vilken uppläggningsavgiften dom olika långivarna erbjuder den viktigaste faktorn. Om du lånar ett större belopp är uppläggningsavgiften inte lika viktig utan då är räntan den faktorn som man bör lägga störst vikt vid. För att göra det så enkelt som möjligt för dig har vi samlat vad vi anser vara dom bästa sms lånen så att du snabbt och enkelt kan jämföra och hitta det bästa lånet för just dig och din unika situation.

Vi har gått igenom alla sms lån på marknaden extremt noggrant och på denna webbplats hittar du inga dåliga långivare som det tyvärr finns en hel uppsjö av inom just denna bransch. Självklart måste långivaren tjäna pengar på sin verksamhet men vi anser att det finns en gräns för vad som är okej. Om man befinner sig i en situation där man måste låna pengar befinner man sig i en utsatt situation. Att utnyttja denna situation och ta ut enorma räntor som många dåliga långivare gör är rent ut sagt inte okej och det är med det i åtanke som vi har skapat denna webbplats.

Vad är skillnaden mellan ett sms lån och ett snabblån ?

Det finns några stora skillnader mellan sms lån och snabblån. En av skillnaderna är hur lång amorteringstid du har möjlighet att välja. Sms lån har generellt kortare återbetalningstider i jämförelse med snabblån. En annan faktor som skiljer snabblån och sms lån är den totala årsräntan. Snabblån har normalt en lägre årsränta vilket leder till lägre priser och som även påverkar lånets kostnadsutveckling. Detta är en faktor som kan spela en stor roll om du mot förmodan inte har möjlighet att hålla din avbetalningsplan. Med sms lån är det vanligt att räntan snabbt ökar så fort du halkar efter vilket inte är lika vanligt när det kommer till snabblån.

Har sms lån generellt höga räntor ?

Sms lån har generellt en högre ränta om du jämför med ett lån från exempelvis Nordea eller Swedbank. Det finns flera faktorer som gör att sms lån är en av dom låneformerna med högst ränta. En faktor är att långivaren inte kräver någon säkerhet. När långivaren inte har någon säkerhet så ökar självklart risken för långivaren vilket i sin tur påverkar räntan. En annan faktor är att många långivare accepterar låntagare som har tidigare betalningsanmärkningar, skulder och krediter. Detta är även självklart en bidragande faktor till att räntan blir högre då låntagaren blir en s.k. ”högrisk kund”. Andra faktorer som påverkar att räntan blir högre är det faktum att det normalt handlar om mindre belopp under en kortare återbetalningstid. Även saker som uteblivna krav på fast inkomst, fast anställning, och generellt lägre krav på dig som låntagare är alla bidragande faktorer som påverkar räntan.

Vad ska jag göra om jag inte kan betala tillbaka mitt sms lån i tid?

Det absolut viktigaste är att du inte stoppar huvudet i sanden utan faktiskt kontaktar långivaren och förklarar hur situationen ser ut. Om du har tur kan långivaren ha överseende och ge dig en förlängd återbetalningstid eller ge dig möjligheten att betala tillbaka lånet i mindre summor månadsvis. Många långivare är flexibla så länge du som har tagit lånet gör ansträngningen och faktiskt kontaktar dom.

Med detta sagt vill vi på bästa smslånet påpeka att vi inte uppmanar någon att låna pengar som dom vet kommer bli svårt att återbetala i tid. Vi uppmanar egentligen ingen till att låna överhuvudtaget men vi inser att det finns situationer där sms lån kan vara en bra lösning om det betalas tillbaka i tid. Vi uppmanar alla som tänker att ta ett sms lån att vara noga med att läsa igenom all information som långivaren tillhandahåller och utifrån det göra det smartaste möjliga valet. Om du har några frågor, funderingar eller bara vill komma i kontakt med oss så är du hjärtligt välkommen att fylla i kontaktformuläret längst ner på denna sida.

Oavsett om du letar efter ett smslån med betalningsanmärkning, vill undvika UC, låna 3000 kr i 30 dagar eller ta ett lån med Bisnode så har vi på bästa smslånet ett lån som passar dig.

linnea


Författare: Linnea
Skribent på bästasmslånet.se

Vissa lån på denna sida är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.