Senast uppdaterad

Vilka är långivarna som erbjuder dig detta och vad bör man känna till innan man ansöker om ett gratis sms lån? I denna artikel går vi igenom allt du behöver veta om du går i tankar om att ansöka om denna typ av låneform.

Ja det är faktiskt sant, gratis sms lån finns och är egentligen exakt samma sak som ett räntefritt lån. Detta är alltså inte bara ett sms lån utan ränta även om namnet talar för detta, det är även befriat från andra dolda avgifter. För att en långivare ska få erbjuda ett gratis sms lån ska följande punkter uppfyllas:  0% i ränta, ingen uppläggningsavgift, ingen ansökningsavgift eller andra liknande avgifter. Med andra ord så lånar du till exempel 5000 kr och betalar tillbaka exakt samma summa. Detta förutser dock att du faktiskt betalar tillbaka ditt lånebelopp under överenskommen låneperiod. Skulle du mot förmodan inte betala tillbaka det du har lånat under bestämd lånetid eller om du möjligtvis förlänger ditt gratis lån så kommer du som låntagare behöva betala ränta för både tiden som ditt lån var gratis samt den önskande förlängningen som tillkommit.

Hur kommer det sig att långivarna erbjuder gratis sms lån?

Varför du egentligen kan ta ett sms lån gratis är på grund av att marknaden idag är totalt översvämmad av långivare som slåss om att du ska välja att ta ditt lån hos just dem. När du tagit ditt första lån hos din långivare så kommer du förhoppningsvis ta ditt nästa lån hos dem igen, detta är något långivaren i alla fall hoppas på men behöver inte alls vara fallet. På så sätt tjänar det sedan pengar. En annan anledning till varför långivare erbjuder detta är tyvärr för att många låntagare väljer att förlänga låneperioden vilket gör att de sedan tjänar pengar. Detta är något vi starkt avråder dig som går i tankarna att ta ett gratis sms lån. Säkerställ istället innan att du faktiskt kan betala ditt lånebelopp innan låneperioden är över.

Långivare som erbjuder sms lån gratis

För några år sedan fanns det en hel del långivare som erbjöd dig att låna helt gratis. Men i takt med att räntetaket reglerades 2018 blev det allt tuffare för långivare att erbjuda detta. I dagsläget finns det endast 3 olika långivare kvar Bland annat kan du hos Loanstep låna mellan 3000 – 5000 kr i 14 dagar helt kostnadsfritt. En annan aktör som erbjuder detta är Meddelandelån där du har möjlighet till att låna 1000 kr helt gratis, pointera att detta dock endast gäller om du är en nykund. Sist men inte minst erbjuder även Lumify sina nykunder ett räntefritt kreditlån ända upp till 20 000 kr under 30 dagar. Detta gäller dock endast ett uttag av krediten, har du till exempel gjort flera olika uttag av kredit under dessa 30 dagar kommer du behöva betala deras vanliga ränta för de resterande uttagen som gjordes.

Gratis sms lån

lumify logga
LÅNA NU
ferratum långivare
LÅNA NU
lumify logga
LÅNA NU